Δεδομένου ότι είναι δύσκολο το 1/3 του πραγματικού εισοδήματος να μαζευτεί σε ηλεκτρονικές αποδείξεις, από την κυβέρνηση υπογράμμιζαν ότι δεν γίνεται να κάνουν πίσω, πρώτον γιατί επιθυμούν να μαζέψουν χρήματα και δεύτερον επειδή θέλουν να «χτυπήσουν» τη φοροδιαφυγή.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μαξίμου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, όπως αυτό μεταφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τετάρτης (06/11), «έπεσε μια πρωτοποριακή πρόταση στο τραπέζι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, η φορολοταρία που σήμερα δίνει 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς κάθε μήνα από την ΑΑΔΕ, «μάλλον μας αποχαιρετά». Αυτό που φαίνεται πως θα την αντικαταστήσει είναι κλήρωση για σπίτια κάθε μήνα. Πρόκειται για διαμερίσματα και βίλες που το κράτος παίρνει από τις κατασχέσεις. «Πόσα θα είναι δεν το γνωρίζουμε, ωστόσο όλοι έδειξαν θετικοί» σημειώθηκε σχετικά.

Η φορολοταρία γινόταν με βάση τις συναλλαγές με πιστωτική κάρτα των πολιτών κάθε μήνα, όπου ανάλογα με τον αριθμό των συναλλαγών έβγαινε και ο αριθμός των λαχνών για κάθε φορολογούμενο.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης