Τα πρώτα τους εβδομαδιαία κέρδη, σε διάστημα τριών εβδομάδων, κατέγραψαν οι τιμές του αργού, καθώς οι ανησυχίες γύρω από τη ζήτηση υποχώρησαν, ενώ η τιμή του φυσικού αερίου διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2015.

Ειδικότερα, η τιμή του φυσικού αερίου κατέγραψε άνοδο 6,3 σεντς ή 2,2% στα 2,987 δολάρια ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες και πρόκειται για τα καλύτερα επίπεδα από τις 18 Μαΐου του 2015. Το συμβόλαιο Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 10,9%, σε εβδομαδιαία βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παραδόσεως Αυγούστου, ενισχύθηκε κατά 66 σεντς ή 1,4% στα 48,99 δολάρια το βαρέλι, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας η άνοδος διαμορφώθηκε στο 2,8%. Στο ICE του Λονδίνου, το Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου κέρδισε 64 σεντς ή 1,3% στα 50,35 δολάρια το βαρέλι και η εβδομάδα έκλεισε με κέρδη 4%.

Οι τιμές του πετρελαίου έλαβαν ώθηση από μια σειρά από θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ και από την πτώση στα αποθέματα πετρελαίου, για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι πως το πιο θερμό κλίμα θα βοηθήσει στη μείωση της παραγωγής στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης