Τη Μεγάλη Τετάρτη θα λάβουν χαμηλοσυνταξιούχοι, ανασφάλιστοι, υπερήλικες και ΑμεΑ το επίδομα των 200 ευρώ, όπως συνόψισε μέσω αναρτήσεών του στο twitter o Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως μιλάμε για συνολικά πάνω από 2 εκατομμύρια δικαιούχους, αν προσθέσει κανείς και τα αυξημένα επιδόματα παιδιών, και πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση συνεχίζονται οι μέριμνες για αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, έκανε λόγο περί ελληνικού σχεδίου για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στις τιμές του ρεύματος στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για κοινή ευρωπαϊκή λύση.

«Για να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή κρίση έχουμε διαθέσει 4 δισεκατομμύρια ευρώ» ανέφερε επιπροσθέτως, τονίζοντας πως «ψηφίσαμε συμπληρωματικό προϋπολογισμό, προσθέτοντας στη φαρέτρα μας ακόμα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Επίσης, αυτή την εβδομάδα αρχίζει και το ενισχυμένο 3μηνο πρόγραμμα που είχαμε ανακοινώσει πριν από έναν μήνα».

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε μεγαλύτερες εκπτώσεις σε λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, ενώ ανέφερε πως η καθημερινή χρήση της βενζίνης και του πετρελαίου θα επιδοτείται από το κράτος και περισσότερο στα νησιά, γιατί εκεί το κόστος είναι μεγαλύτερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης