Η Cathay Pacific έχει βρεθεί στα διασταυρούμενα πυρά μεταξύ του Πεκίνου και των ακτιβιστών που διαδηλώνουν υπέρ της δημοκρατίας στο χρηματοοικονομικό κέντρο της Ασίας.

Οι ολοένα και βιαιότερες διαδηλώσεις από τον Ιούνιο έχουν βυθίσει το Χονγκ Κονγκ στη σοβαρότερη κρίση του εδώ και δεκαετίες και αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ από τότε που ανήλθε στην εξουσία το 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετοχή της Cathay Pacific Airways έκλεισε σήμερα σε χαμηλό 10 ετών, με τους επενδυτές να εκτιμούν ότι ο αυστηρότερος έλεγχος από το Πεκίνο, καθώς και ο αντίκτυπος από τις διαδηλώσεις στην επιβατική κίνηση, θα μπορούσε να επηρεάσει την κερδοφορία της εταιρίας.

«Όχι μόνο είναι πιθανόν να επηρεάσει τις απευθείας πτήσεις προς την Κίνα, αλλά και τις πτήσεις προς την Ευρώπη και σε μικρότερο βαθμό προς τις ΗΠΑ, δεδομένου ότι τα αεροπλάνα πετούν σε κινεζικό εναέριο χώρο», σύμφωνα με τον Άντριου Λι, αναλυτή της Jefferies.

Η Cathay ήταν επίσης μεταξύ των αεροπορικών εταιριών που επηρεάστηκαν από την απόφαση του αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ να ακυρώσει όλες τις πτήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ο αντίκτυπος από την απόφαση αυτή μπορεί να είναι αισθητός ακόμα και έως αύριο το πρωί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης