Κατά της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank φέρεται να τάσσεται η Paulson & Co., αναφέρει το δίκτυο Dow Jones, επικαλούμενο πηγές τους.

Ο οικογενειακός επενδυτικός οίκος του μεγαλύτερου μετόχου της Alpha μετά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), John Paulson, με 7% στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, θα καταψηφίσει την ΑΜΚ στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, ενώ και η εταιρεία επενδυτικών συμβούλων ISS καλεί τους πελάτες της να ψηφίσουν κατά της αύξησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Paulson & Co. δεν βλέπει την ανάγκη για μια ΑΜΚ σε αυτό το χρονικό σημείο και διαφωνεί με τη δομή της πρότασης για την αύξηση, τονίζουν οι πηγές του αμερικανικού δικτύου.

Εκπρόσωπος της Alpha Bank ανέφερε ότι η τράπεζα έχει λάβει θετικές αντιδράσεις από την πλειοψηφία των επενδυτών και είναι πεπεισμένη ότι η ΑΜΚ θα στηριχθεί και θα υπερψηφιστεί στην Γ.Σ.

Η τράπεζα έχει δηλώσει ότι έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του ΤΧΣ, το οποίο διαθέτει 11% του μετοχικού της κεφαλαίου, καθώς και από σειρά άλλων επενδυτών. Στη Γ.Σ. πρέπει να εκπροσωπηθεί κατ’ ελάχιστον το 50% των δικαιωμάτων ψήφου και τα δύο τρίτα των παρόντων θα πρέπει να υπερψηφίσουν την πρόταση, ώστε η ΑΜΚ να προχωρήσει κανονικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της τράπεζας είναι συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Dow Jones, Capital

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης