Τέσσερις ημέρες σε τέσσερις Αμερικανικές μεγαλουπόλεις δίνουν τον παλμό του έξυπνου επιχειρείν προβάλλοντας καινοτόμες λύσεις και ενθαρρύνοντας συνέργειες για προσοδοφόρες ευκαιρίες.

Στον πολυδαίδαλο χώρο των επιχειρήσεων και του εμπορίου το ελληνικό δαιμόνιο έχει διαχρονικά εξέχουσα θέση. Ιδιαίτερα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης που δείχνει να αφήνει πίσω η Ελλάδα, οι συμπατριώτες μας της Διασποράς ανέπτυξαν εντυπωσιακή δράση με εμπνευσμένες  πρωτοβουλίες και δημιούργησαν κίνητρα για την ανάταξη πολλών Ελληνικών και  άλλων επιχειρήσεων και την επάνοδό τους στην ανάπτυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομαδικότητα και η συνεργασία είναι δύο ταυτόσημες έννοιες που στην κουλτούρα της ελληνικής πραγματικότητας δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να καλλιεργηθούν.

Ωστόσο είναι αμέτρητα τα παραδείγματα Ελλήνων, γνωστών ή λιγότερο γνωστών, που  διαπρέπουν πέρα από τα σύνορα, έχοντας στηρίξει την επιτυχία  στο πεδίο δράσης τους πάνω στις  αρχές  της ομαδικότητας και της συνεργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των επιφανών Ελλήνων που ζουν και προκόβουν στις ΗΠΑ, ο Παύλος Κοτρώτσιος γράφει τη δική του ιστορία στο πεδίο δράσης που γνωρίζει όσο λίγοι. Εμπνευστής και ιδρυτής μιας ιδέας το βασικό συστατικό της οποίας είναι η συνεργασία και η δικτύωση των επιχειρηματιών. Ο Παύλος Κοτρώτσιος δημιούργησε στο μακρινό 1992 την Hermes Expo.

Στο πέρασμα των δημιουργικών αυτών χρόνων η Hermes Expo εξελίχθηκε από σημαντική έκθεση επιχειρήσεων γαστρονομίας και θεματικού και γενικού τουρισμού, σε ένα μείζον θεσμικό  γεγονός με προοπτική  την  ανάπτυξη,  προώθηση και διείσδυση  της ελληνικής επιχειρηματικότητας  στον Αμερικανικό οικονομικό χάρτη.

Δρώντας ως ένας έμπειρος οικονομικός πρεσβευτής η Hermes Expo με στρατηγικό πλεονέκτημα την  τεχνογνωσία και την εμπειρογνωμοσύνη τόσων χρόνων στο επιχειρείν, διευκολύνει και ενθαρρύνει τη δικτύωση των Ελλήνων επιχειρηματιών με ομολόγους τους των ΗΠΑ, με στόχο να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στην ασφαλή και με πλατύ ορίζοντα ανάπτυξης αμερικανική αγορά.

Το μέγεθος του Ατλαντικού Ωκεανού που πριν μισό αιώνα φάνταζε χαοτικό υδάτινο κενό, αποτρεπτικό για  κάθε προσπάθεια  προσέγγισης του Βορειοαμερικανικού «Νέου Κόσμου» με την Ευρώπη, στην εποχή της 5G επικοινωνίας, μοιάζει μάλλον  με θαλάσσια γέφυρα που προσκαλεί τον ταξιδιώτη να τη διαβεί για να ενωθεί με το μέλλον του.

Η Hermes Expo διαμορφώνει και αναδεικνύει επιχειρηματικές συνέργειες, καλλιεργεί, προάγει και μεγεθύνει τις ιδέες και τις ευκαιρίες που γεννά η μέθεξη της επικοινωνίας  μεταξύ ανθρώπων με όραμα και φιλοδοξίες στον συναρπαστικό κόσμο των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας.

Φορέας αλληλεπίδρασης και αμοιβαιότητας στις εμπορικές και ευρύτερες κοινωνικές σχέσεις η Hermes Expo με έμπνευση και κίνητρο  που πηγάζει από την δεξαμενή της  προικισμένης και πολύτροπης κοινότητας των 2 εκατομμυρίων Ελληνο-αμερικανών, των εκατοντάδων χιλιάδων φιλελλήνων αλλά και άλλων εθνοτήτων, προσεγγίζει, συνθέτει, οργανώνει  και καθιστά όλους συνδαιτυμόνες στο κοινό τραπέζι της συνεργασίας σε μόνιμη βάση.

Η ενθάρρυνση και η ενίσχυση των εξαγωγέων στη διείσδυσή τους στις Αμερικανικές Αγορές , η προσέγγιση  του Ομογενειακού ελληνισμού και των Φιλελλήνων μέσω δικτύων διανομών ,και  η διαμεσολάβηση μεταξύ εμπορικών εταίρων με άμεσο στόχο: 

Την άρτια και εκτενή προβολή του πολύτιμου και παγκοσμίως αναγνωρισμένου τουριστικού προϊόντος της Πατρίδας μας και ταυτόχρονα την  επί  μέρους  ανάδειξη και ενίσχυση του θεματικού τουρισμού της Ελλάδας , τομέας που έχει ανεξάντλητους δρόμους ανάπτυξης.

Η Γαστρονομία, η Ιατρική, η Ορθοδοξία και ακόμη οι αθλητικές δραστηριότητες στη φύση  είναι τομείς  όπου τουριστική επιχειρηματικότητα βρίσκει λαμπρό πεδίο δράσης και ανάπτυξης με σταθερά ανοδική τάση σύμφωνα με διεθνείς δείκτες.

Η Hermes Expo της νέας δεκαετίας προσφέρει μια ευρεία επιλογή ευκαιριών σε Έλληνες, Ελληνοαμερικανούς και άλλων εθνικοτήτων επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα:

Η 29η έκδοση της Έκθεσης ξεκινά εφέτος από το Σικάγο την Πέμπτη 2  Απριλίου στο Chateu Ritz (9100 N. Milwaukee Av) με ώρες λειτουργίας 12:30-8:30 Μ.Μ

To δεύτερο σκέλος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Απριλίου στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον (Capital Hilton ,1001 16th St NW) από τις 5:00 έως τις 8:30 ΜΜ

Την Τετάρτη 8 Απριλίου τη σκυτάλη παίρνει η Φιλαδέλφεια (Arts Ballroom 1324 Locust St) 11:00 ΠΜ έως 5:00 ΜΜ.

Την αυλαία της Έκθεσης θα κλείσει η Νέα Υόρκη (3West Club &Hotel , 3W 51st.St) από τις 4:00 μέχρι τις 8:30 ΜΜ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης