Ο κινεζικός όμιλος Alibaba συμφώνησε να αποκτήσει μερίδιο 9,99% στην ελβετική Dufry, δίνοντας στον ελβετικό κολοσσό των duty- free μια «γραμμή ζωής», τη στιγμή που η πανδημία του κορωνοϊού πλήττει σφόδρα τον συγκεκριμένο κλάδο.

Η Dufry ανέφερε τη Δευτέρα ότι προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με στόχο τη συγκέντρωση 700 εκατ. ελβετικών φράγκων (763 εκατ. δολ.), με την Alibaba να συμμετέχει. Η Advent International Corp., εταιρεία ιδιωτικών επιχειρηματικών κεφαλαίων, εξετάζει επίσης την πιθανότητα να επενδύσει στην ελβετική εταιρεία έως 455 εκατ. ελβετικά φράγκα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετοχή της Dufry, μετά την ανακοίνωση της είδησης, ενισχυόταν περί το 16%, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Τα χρήματα που θα εισρεύσουν από την ΑΜΚ θα βοηθήσουν την εταιρεία να ολοκληρώσει την εξαγορά της θυγατρικής της στις ΗΠΑ, Hudson, όπως έχει ανακοινωθεί.

Η ΑΜΚ θα ενισχύσει την εταιρεία, της οποίας η κεφαλαιοποίηση έχει υποχωρήσει στα 1,6 δισ. ελβετικά φράγκα, που συνιστά χαμηλό δεκαετίας. Μαζί με την Alibaba, η εταιρεία θα δημιουργήσει επίσης κοινοπραξία στην Κίνα, αξιοποιώντας τις ψηφιακές δυνατότητες της κινεζικής εταιρείας σε συνδυασμό με το δικό της δίκτυο στον χώρο των ταξιδιωτικών λιανικών πωλήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Dufry απασχολεί περί τις 31.000 ανθρώπους και είχε δηλώσει τον Ιούνιο ότι σχεδιάζει τη μείωση των δαπανών μισθοδοσίας κατά 20% έως 35%, λόγω της καταβύθισης των εσόδων.

Η Alibaba, όπως τονίζει το Bloomberg, έχει δαπανήσει δισ. σε εξαγορές φυσικών καταστημάτων λιανικών πωλήσεων, προσπαθώντας να διευρύνει το αποτύπωμά της και χρησιμοποιώντας την τεχνολογική της υποδομή για να εκσυγχρονίσει και το παραδοσιακό εμπόριο.

Η Richemont απέκτησε μερίδιο στην Dufry το 2017, ενώ διαθέτει επίσης μια online κοινοπραξία με την Alibaba ονόματι Feng Mao, που άρχισε να λειτουργεί μέσα στο 2019.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης