Σειρά επαφών, τόσο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, όσο και με εκπροσώπους των τουριστικών φορέων θα έχει σήμερα ο απεσταλμένος της TUI Sebastian Ebel, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του γερμανικού tour operator.

Μετά την κατάρρευση της Thomas Cook, οι πληροφορίες θέλουν την TUI να διερευνά τόσο την υποκατάσταση, ως έναν βαθμό, του κενού που αφήνει ο ανταγωνιστής, όσο και την περαιτέρω επενδυτική της παρουσία στην εγχώρια τουριστική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως ο γερμανικός κολοσσός διακινεί στην Ελλάδα περίπου 3 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες, ενώ αντίστοιχα η Thomas Cook θα έφερνε συνολικά 2,8 εκατομμύρια επισκέπτες.

Η TUI που, σύμφωνα με το ρεπορτάζ επικεντρώνεται στην αύξηση των μεριδίων της, πραγματοποιεί ήδη ένα ευρύ πρόγραμμα επενδύσεων σε νέα ξενοδοχεία, με σημαντικότερο το άνοιγμα του νέου Robinson Club στην Ιεράπετρα το 2020, μια επένδυση ύψους 60 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα η διοίκηση της TUI έχει χαρακτηρίσει την Ελλάδα μια από τις βασικότερες αγορές για ανάπτυξη, καθώς αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στην Ευρώπη για την εταιρεία, μετά την Ισπανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η καταμέτρηση των απωλειών που αφήνει πίσω της η πτώχευση της Thomas Cook. Παράγοντες της ξενοδοχειακής αγοράς μιλούν για απλήρωτα τιμολόγια ύψους 230 εκατ. ευρώ, χωρίς στις απώλειες αυτές να υπολογίζονται οι ακυρώσεις των τουριστικών πακέτων, ούτε το κλείσιμο της σεζόν νωρίτερα για την πλειονότητα των μονάδων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης