Με την παρούσα οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την πανδημία Covid-19, που έχει πλήξει σημαντικά και τον κλάδο των εκδόσεων στον οποίο δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο ο Όμιλος Λιβάνη ανακοίνωσε ότι, στο α΄εξάμηνο του 2020, εμφάνισε μείωση του κύκλου εργασιών του σε ποσοστό 39,38%, ενώ η εταιρεία της τάξης του 36,24% σε σύγκριση µε το A’ εξάμηνο 2019.

Η Εταιρεία διέθεσε τους νέους της τίτλους σε ελκυστικές για το κοινό της τιμές και προέβη σε σταθεροποίηση των παραγόμενων τίτλων και σε προσφορά παλαιών τίτλων σε μειωμένες τιμές, με σκοπό να διατηρήσει το μερίδιο αγοράς της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διοικητικές δαπάνες της Εταιρίας εμφανίζονται μειωμένες κατά 42,48% και τα έξοδα διαθέσεως κατά 40,70%. Ωστόσο αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω λόγω κυρίως της μείωσης του προσωπικού αλλά και του κόστους μισθοδοσίας, πάντα στα πλαίσια κοινωνικής πολιτικής και ευαισθησίας που εφαρμόζει η εταιρεία, τα οικονομικά οφέλη της οποίας θα εμφανισθούν μεταγενέστερα. Η εταιρεία στις παρούσες συνθήκες, επίσης, έχει προβεί σε διορθωτικές κινήσεις μειώνοντας τα λειτουργικά κόστη διάθεσης.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2020 η θυγατρική εταιρεία “ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΑ Α.Ε.” εμφανίζει κέρδη προ φόρων € 2 χιλ. Ο Όμιλος εμφανίζει λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) που ανήλθαν στα € 11 χιλ. και η Εταιρεία εμφανίζει λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) που ανήλθαν στα € 9 χιλ., ενώ τα αντίστοιχα αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2019 ήταν ζημίες € 241 χιλ. για τον Όμιλο και € 220 χιλ. για την Εταιρεία.

Οι ζημιές του Α’ εξαμήνου για τον Όμιλο μετά την αφαίρεση του αναλογούντος φόρου έφθασαν τα €234 χιλ. και τα € 237 χιλ. για την Εταιρεία, ενώ τα αντίστοιχα αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2019, ήταν ζημίες € 445 χιλ. για τον Όμιλο και € 424 χιλ. για την Εταιρεία. Η μείωση των ζημιών οφείλεται κυρίως στη μείωση των δαπανών, Διοικήσεως, Διάθεσης και λοιπών Δαπανών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 ο Όμιλος και η εταιρεία εμφανίζει θετικές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες συνολικού ποσού € 28 χιλ. και € 44 χιλ. αντίστοιχα, έναντι του αντίστοιχου περσινού εξαμήνου συνολικού ποσού € 134 χιλ. και € 131 χιλ. αντίστοιχα.

Τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου μειώθηκαν κατά € 91 και της εταιρείας αυξήθηκαν κατά € 17 χιλ. την 30/6/2020 έναντι μείωσης του πρώτου εξάμηνου του 2019 κατά € 1 χιλ. και € 4 χιλ. αντίστοιχα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης