Νέα έργα για τη MYTILINEOS στην Ισπανία και τη Χιλή

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2021, 11:11
Νέα έργα για τη MYTILINEOS στην Ισπανία και τη Χιλή

Την ανάληψη νέου έργου για τη Μελέτη, Προμήθεια και Κατασκευή (EPC) φωτοβολταϊκού πάρκου 28 MW στην Ισπανία, με την Ellomay Solar, ανακοίνωσε η MYTILINEOS.

Συμπληρωματικά του EPC, στη σύμβαση περιλαμβάνονται και οι βοηθητικές εγκαταστάσεις για την έγχυση ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο, καθώς και η παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης για δύο έτη. Ο Τομέας Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας της εταιρείας αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες στις αρχές του 2022. Η συμφωνία EPC προβλέπει ένα σταθερό και κατ' αποκοπή ποσό ύψους 15.32 εκατ. ευρώ για την πλήρη εκτέλεση των έργων,.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύμβαση της MYTILINEOS με την Ellomay Solar, δεδομένου ότι η Εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία το φωτοβολταϊκό έργο μεγάλης κλίμακας «Talasol», με εγκατεστημένη δυναμικότητα 300 MWp στο δήμο Talaván, Cáceres, στην Ισπανία.

Το Talasol είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη το προηγούμενο έτος και η ενεργοποίηση της μονάδας πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε μία ακόμη EPC συμφωνία με την Enfra Gen για 10 έργα 12,5 MWp το κάθε ένα (συνολικής δυναμικότητας 125MWp).

Όλα τα έργα βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα της Χιλής και πρόκειται να κατασκευαστούν σε δύο φάσεις, ξεκινώντας από τα τέλη Απριλίου, έως τα τέλη Ιουνίου του 2021. Τα 10 αυτά έργα αναμένεται να διασυνδεθούν με το Δίκτυο έως τον Ιανουάριο του 2022. Η σύμβαση ανέρχεται σε 76,8 εκατ. δολάρια.

«Οι νέες συμφωνίες αποδεικνύουν ότι ο Τομέας RSD αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως προτιμώμενος EPC ανάδοχος και συνεργάτης μεγάλων διεθνών εταιρειών ενέργειας» τονίζει η MYTILINEOS.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2021, 11:28