Επιβεβαιώνεται και επίσημα η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για την Enel Green Power Hellas που δραστηριοποιείται στη χώρα μας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σχετικές δηλώσεις έκανε ο επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power και Πρόεδρος της SolarPower Europe, Αριστοτέλης Χαντάβας σε συνέντευξή του στο Fortune όπου ανέφερε: «Αποφασίσαμε να εξετάσουμε την εύρεση ενός στρατηγικού συνεταίρου με τον οποίο θα συνεργαστούμε ώστε να υλοποιήσουμε με ταχύτερο ρυθμό το επενδυτικό μας πλάνο στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη χώρα μας υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από σημαντικούς επενδυτές παγκοσμίου φήμης και σήμερα βρισκόμαστε σε ένα ώριμο στάδιο επιλογής. Τους επόμενους μήνες εκτιμώ ότι θα προβούμε σε σημαντικές ανακοινώσεις».

Αναφορικά με την πράσινη μετάβαση τόνισε ότι: «Χρειάζεται να απαγκιστρωθούμε από τη θεωρία και να περάσουμε στην πράξη, να αποδεχτούμε ότι πραγματικά χρειαζόμαστε πράσινη ενέργεια όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να εμπιστευθούμε εταιρίες και επενδυτές, οι οποίοι έχουν μια συγκεκριμένη ιστορία και τεχνογνωσία και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να συμβάλουν στην ενεργειακή μετάβαση, όπως η Enel Green Power».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, στην ερώτηση για τα άμεσα βήματα που πρέπει να γίνουν, εστίασε στην αναγκαιότητα μεγιστοποίησης της παραγωγής σε υφιστάμενα έργα: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο παρότι ο Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος είναι σε ισχύ από το Δεκέμβριο, αναφέρει ότι το repowering πρέπει να επιταχυνθεί σε όλες τις χώρες και συγκεκριμένα ότι η αδειοδοτική διαδικασία πρέπει να ολοκληρώνεται μέσα σε τρεις μήνες.

Στην Ελλάδα ακόμα δεν έχουμε ξεκινήσει να επεξεργαζόμαστε κάποιο συγκεκριμένο πλαίσιο, χάνοντας πολύτιμο χρόνο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης