Ολοκληρώθηκε η προπληρωμή επιδομάτων και η πληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων έτους 2020 από τον ΟΑΕΔ. Όπως είχε ανακοινωθεί, σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, καταβλήθηκαν 101 εκατ. ευρώ για την προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Οι πιστώσεις θα εμφανιστούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εντός 3 εργάσιμων ημερών.

Συγκεκριμένα, καταβλήθηκε η προπληρωμή επιδομάτων ανεργίας σε 120.929 δικαιούχους, το Δώρο Χριστουγέννων σε 268.760 δικαιούχους και η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και το Δώρο Χριστουγέννων σε 21.388 δικαιούχους μητέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2021. Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Υπενθυμίζεται ότι για όσους επιδοτούμενους ανέργους έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα των προπληρωμών επιδομάτων, η προπληρωμή θα καταβληθεί μετά τη δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/delose-parousias-epidoma-anergias

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης