Μείωση κατά 249 εκατ. ευρώ καταγράφουν τον Απρίλιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου σε ιδιώτες και επιχειρήσεις φτάνοντας στα 2,31 δισ. ευρώ από 2,56 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.

Οι καθυστερούμενοι φόροι μειώθηκαν κατά 72 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο στα 470 εκατ. ευρώ από 642 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης μειώθηκαν κατά 177 εκατ. ευρώ, στα 1,745 δισ. ευρώ από 1,922 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων μειώθηκαν στα 454 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο από 526 εκατ. ευρώ τον περασμένο Μάρτιο.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των δημόσιων νοσοκομείων μειώθηκαν στο τέλος Απριλίου στα 818 εκατ. ευρώ έναντι οφειλών 893 εκατ. ευρώ τον περασμένο Απρίλιο.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης μειώθηκαν τον Απρίλιο στα 454 εκατ. ευρώ από 526 εκατ. ευρώ τον περασμένο Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου μειώθηκαν το τέλος Απριλίου στα 220 εκατ. ευρώ από 244 εκατ. ευρώ που ήταν τον περασμένο Μάρτιο.

Στην έκθεση για την 10η αξιολόγηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει την συμφωνία με τις ελληνικές αρχές για την ελαχιστοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες μέχρι και το τέλος του χρόνου σε ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 0,2% του ΑΕΠ αλλά και τον μηδενισμό των καθυστερούμενων συντάξεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης