Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν την πορεία της υγείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετά την διάγνωση του με τη νόσο COVID-19 και συνεχίζουν να ελπίζουν για ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας από την Ουάσινγκτον.

Οι αναλυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν πώς η τελευταία εξέλιξη θα επηρεάσει την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές, με τον Αμερικανό πρόεδρο να συνεχίζει να υπολείπεται σημαντικά του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση των Wall Street Journal/NBC News – η οποια διενεργήθηκε πριν γίνει γνωστό ότι ο Τραμπ νοσεί – ο Μπάιντεν έχει διευρύνει τη διαφορά του στις 14 ποσοστιαίες μονάδες, στο 53% έναντι 39% για τον Τραμπ.

Η αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα ενισχύει τη νευρικότητα των επενδυτών, ενώ η ασθένεια του προέδρου Τραμπ δίνει απρόβλεπτες διαστάσεις στην κούρσα. Οι αναλυτές πάντως εκτιμούν ότι ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα στις εκλογές του Νοεμβρίου θα αποτελεί μία θετική εξέλιξη καθώς θα αποτρέψει την πιθανότητα νομικών προσφυγών και μιας πολύμηνης πολιτικής διαμάχης.

Έτσι, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 240,84 μονάδες (0,87%) στις 27.923,65 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 28,72 μονάδες (0,89%) στις 3.378,21 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 132,49 μονάδες (1,20%) στις 11.207,86 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones οι 28 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις δύο με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Dow με άλμα 2,47% στα 48,48 δολ. και ακολουθούν η Caterpillar στα 153,05 δολ. με κέρδη 2,07% και η Salesforce.com στα 251,72 δολ. με άνοδο 1,56%.

Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η Coca-Cola (-0,02%) και η Nike (-0,01%).

Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές συνεχίζουν να ζυγίζουν τις πιθανότητες Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι να καταφέρουν τελικά να καταλήξουν σε μία συμφωνία για το πολυαναμενόμενο πακέτο τόνωσης της οικονομίας που συνεχίζει να πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ο τίτλος της Tesla Inc. σημειώνει άλμα σχεδόν 4% μετά την ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων την Παρασκευή που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ράλι 58% σημειώνει εξάλλου ο τίτλος της MyoKardia Inc. μετά την επιβεβαίωση από την εταιρεία βιοτεχνολογίας ότι έχει συμφωνήσει για την εξαγορά της από τον κολοσσό Bristol-Myers Squibb Co. Η αξία της συμφωνία φτάνει τα 13,1 δισ. δολ. σε μετρητά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης