Με θετικό πρόσημο κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας και ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονται για το μεγάλο γεγονός της εβδομάδας, το συμπόσιο νομισματικής πολιτικής στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ το οποίο αναμένεται να δώσει νέα στοιχεία για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής τους επόμενους μήνες.

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones προσθέτει 244,89 μονάδες ή 0,70% στις 35.362,36 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 35,87 μονάδες ή 0,81% στις 4.477,54 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 160,95 μονάδες ή 1,09% στις 14.876,58 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 25 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις πέντε με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Chevron με κέρδη 2,23 δολ. ή σε ποσοστό 2,36% στα 96,53 δολ. και ακολουθούν Boeing στα 216,66 δολ. με άνοδο 1,88% και Salesforce.com στα 260,83 δολ. με κέρδη 1,84%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Walmart (-0,19%), UnitedHealth Group (-0,18%) και Johnson & Johnson (-0,15%).  

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι μετοχές των Pfizer-BioNTech σημειώνουν ισχυρά κέρδη μετά την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ότι έδωσε πλήρη έγκριση στο εμβόλιο τους κατά της Covid-19. Ο τίτλος της Pfizer κερδίζει περίπου 3,8%, ενώ η BioNTech σημειώνει άλμα άνω του 8%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα, οι τίτλοι των Uber Technologies και Lyft υποχωρούν μετά την απόφαση ενός δικαστηρίου στην Καλιφόρνια που έκρινε ότι πρόσφατη νομοθεσία που εξαιρούσε ορισμένους εργαζόμενους από την εργατική νομοθεσία της πολιτείας ήταν αντισυνταγματική.

Η ετήσια εκδήλωση της Kansas City Fed στο Jackson Hole ξεκινά την Πέμπτη με τον πρόεδρο της Fed, Τζερόμ Πάουελ να κάνει την ομιλία του – διαδικτυακά λόγω των μέτρων για την ανάσχεση του κορονοϊού – την Παρασκευή.

Οι αναλυτές περιμένουν ο πρόεδρος της Fed να συζητήσει την πρόοδο που έχει σημειώσει η οικονομία προς τον στόχο για “σημαντική περαιτέρω πρόοδο” στην αγορά εργασίας, κάτι που αναμένεται να καθορίσει τις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας για την πορεία του προγράμματος των αγορών ομολόγων.

Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα έδειξαν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας εκτιμούν πως το κριτήριο για “σημαντική περαιτέρω πρόοδο” είναι κοντά στο να εκπληρωθεί, ενώ ο στόχος για τον πληθωρισμό έχει ήδη επιτευχθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν η Fed να ξεκινήσει σύντομα να μειώνει τις αγορές ομολόγων και άλλων τίτλων που φτάνουν σήμερα τα 120 δισ. δολ. το μήνα.

Στα μάκρο της ημέρας, αυξήθηκαν για δεύτερο διαδοχικό μήνα οι πωλήσεις μεταχειρισμένων κατοικιών στις ΗΠΑ, ενώ οι τιμές υποχώρησαν μετά το ρεκόρ του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 2,0% τον Ιούλιο από τον Ιούνιο, στο εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 5,99 εκατ. όπως ανακοίνωσε η National Association of Realtors. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τις πωλήσεις στις 5.83 εκατ. τον Ιούλιο.

Σε ετήσια βάση οι μεταπωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,5%.

Παράλληλα, η μέση τιμή υποχώρησε στα 359.900 δολ. από το επίπεδο ρεκόρ του Ιουνίου, αν και σε ετήσια βάση καταγράφουν άλμα 17,8%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης