Έντονα ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street διευρύνοντας τα χθεσινά τους κέρδη με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι θα προκύψει ένας ξεκάθαρος νικητής από τις εκλογές και η χώρα θα αποφύγει τον κίνδυνο ενός πολύμηνου δικαστικού θρίλερ που θα μπορούσε να επιβαρύνει περαιτέρω την ήδη εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη.

Οι επενδυτές αντλούν ώθηση και από τις ελπίδες για ένα μεγάλο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας στο σενάριο νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν επί του Ντόναλντ Τραμπ, με ταυτόχρονη επικράτηση των Δημοκρατικών και στη Γερουσία. Οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι ήδη ελέγχουν την Βουλή των Αντιπροσώπων, θα μπορούν στη συνέχεια να περάσουν γρήγορα το νομοσχέδιο για το πακέτο τόνωσης το οποίο έχει παγώσει τους τελευταίους μήνες λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους Ρεπουμπλικάνους.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδόν 100 εκατ. Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει σε μία από τις μαζικότερες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ. Ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν διατηρεί ένα άνετο προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στις δημοσκοπήσεις, με την τελευταία έρευνα του NBC News και της Wall Street Journal να του δίνει 52% σε εθνικό επίπεδο, σε σύγκριση με 42% για τον πρόεδρο Τραμπ. Ωστόσο, στις αμφίρροπες πολιτείες, που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα, η διαφορά μεταξύ των δύο αντρών είναι πολύ πιο μικρή.

Λίγο μετά την εκκίνηση των συναλλαγών, ο βιομηχανικός Dow Jones προσθέτει 487,37 μονάδες (1,81%) στις 27.411,48 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 49,79 μονάδες (1,50%) στις 3.360,05 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 132,65 μονάδες (1,19%) στις 11.091,18 μονάδες.

Και οι 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones κινούνται με θετικό πρόσημο. Εξ αυτών, τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Goldman Sachs Group με άλμα 3,99% στα 197,79 δολ. και ακολουθούν JPMorgan Chase με κέρδη 3,37% στα 103,63 δολ. και η Walgreens Boots Alliance στα 36,92 δολ. με άνοδο 3,16%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το μέτωπο της πανδημίας, τα στοιχεία παραμένουν ανησυχητικά, με τα νέα κρούσματα να παραμένουν σε ανοδική τροχιά τις τελευταίες ημέρες. Μόνο την Κυριακή καταγράφηκαν περισσότερες από 81.400 νέες μολύνσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Johns Hopkins.

Η τελευταία έξαρση έχει οδηγήσει τον μέσο όρο των επτά ημέρα πάνω από το επίπεδο των 81.000 για πρώτη φορά, σύμφωνα με ανάλυση του CNBC στα στοιχεία του Johns Hopkins.

Την επενδυτική προσοχή συγκεντρώνουν και οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, με την PayPal να ανακοινώνει χθες το βράδυ ισχυρή αύξηση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία πάντως να εμφανίζεται επιφυλακτική για τους επόμενους μήνες λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε και η Fox Corp. με την εταιρεία να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης