Με θετικό πρόσημο κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας διατηρώντας την ανοδική τους ορμή μετά το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας, όταν κατέγραψαν τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη των τελευταίων τριών μηνών.

Τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας ήρθαν καθώς η αβεβαιότητα γύρω από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου έχει υποχωρήσει σημαντικά, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν διευρύνει την ήδη σημαντική διαφορά του από τον πρόεδρο Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναλυτές είχαν προειδοποιήσει ότι ένα ντέρμπι των δύο αντρών μέχρι την τελευταία στιγμή θα μπορούσε να οδηγήσει σε νομικές αμφισβητήσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων, εκτοξεύοντας σε νέα ύψη την πολιτική πόλωση με απρόβλεπτες συνέπειες για την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη.

Με τη χώρα να έχει μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν να πάρουν τον έλεγχο και στη Γερουσία, ανοίγοντας τον δρόμο για ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας από το Κογκρέσο, καθώς ήδη ελέγχουν την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η τελευταία εξάλλου πρόταση του Λευκού Οίκου για έναν συμβιβασμό με ένα πακέτο αξίας 1,8 τρισ. δολ. δεν κατάφερε να λύσει το αδιέξοδο των τελευταίων μηνών καθώς τόσο η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, Δημοκρατική βουλευτής εκλεγόμενη σε περιφέρεια της Καλιφόρνια, όσο και οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας, του έτερου σώματος του Κογκρέσου, απέρριψαν (από διαφορετική σκοπιά ο καθένας τους) την προσφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 114,61 μονάδες (0,41%) στις 28.710,75 μονάδες. Ο S&P 500 προσθέτει 26,70 μονάδες (0,77%) στις 3.503,83 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 133,86 μονάδες (1,16%) στις 11.714,00 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones οι 21 κινούνται με θετικό πρόσημο και εννέα με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Apple με  άνοδο 2,62% στα 120,04 δολ. και ακολουθούν η Walgreens Boots Alliance με κέρδη 1,76% στα 36,98 δολ. και η Intel στα 53,60 δολ. με άνοδο 1,47%.

Στον αντίποδα οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η Dow (-1,01%), η McDonald’s (-0,68%) και η Nike (-0,59%).    

Την επενδυτική προσοχή αναμένεται να μονοπωλήσουν τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου, οι οποίες αναμένεται να δώσουν πολύτιμα στοιχεία για την πορεία της εταιρικής κερδοφορίας μετά το εφιαλτικό β’ τρίμηνο του “κλειδώματος” της οικονομίας.

Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν τα οικονομικά αποτελέσματα να δείξουν ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν μπει σε τροχιά ανάκαμψης, αν και η αβεβαιότητα για την πορεία της οικονομίας παραμένει ιδιαίτερα αυξημένη κάτι που συνεχίζει να πλήττει τόσο τις καταναλωτικές δαπάνες όσο και τις επενδύσεις των επιχειρήσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης