Απώλειες κατέγραψε την Τετάρτη το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στον απόηχο της αύξησης των επιτοκίων της Fed κατά 25 μονάδες βάσης και των δηλώσεων του επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αυξήσεων.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Πάουελ τόνισε πως η Fed εξακολουθεί να θεωρεί υψηλό τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Ως εκ τούτου «είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα» εφόσον χρειαστεί, είπε, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αύξησης του ορίου δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ο Τζερόμ Πάουελ τόνισε ότι η Fed είναι απίθανο να μπορέσει να προστατεύσει την αμερικανική οικονομία σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία επί του θέματος, υπογραμμίζοντας ότι το κράτος δεν πρέπει να βρεθεί ποτέ σε θέση που να μην μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 270,29 μονάδων (–0,80%), στις 33.414,24 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιριών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 55,18 μονάδων (–0,46%), στις 12.025,33 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 28,83 μονάδων (–0,70%), στις 4.090,75 μονάδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης