Μικτά πρόσημα σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street καθώς η μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ ήρθε κόντρα στις ανησυχίες πως η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού θα εκτροχιάσει τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,35% ή 96 μονάδων στις 25.962 μονάδες, ενώ ο S&P 500 χάνει 0,19% ή 6 μονάδες στις 3.163 μονάδες.  Ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,36% ή κατά 40 μονάδες στις 10.533 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας έδειξαν ότι οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν ξανά καθώς ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί επιστρέφουν στις εργασίες τους.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις ανήλθαν σε 1,314 εκατ. έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 1,39 εκατ. σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Σε εβδομαδιαία βάση οι αιτήσεις υποχώρησαν κατά 99.000, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Παράλληλα, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις υποχώρησαν κατά 698.000 σε εβδομαδιαία βάση και διαμορφώθηκαν σε 18,06 εκατ. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τις συνεχιζόμενες αιτήσεις στις 18,9 εκατ.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εβδομαδιαία στοιχεία έρχονται ενώ τα μηνιαία στοιχεία για την αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία ανέκτησε 7,5 εκατ. θέσεις εργασίας τον Μάιο και τον Ιούνιο, μετά τις απώλειες-ρεκόρ των 22 εκατ. τους πρώτους δύο μήνες της πανδημίας.

Την επενδυτική προσοχή συνεχίζουν ταυτόχρονα να μονοπωλούν τα στοιχεία για την πορεία των κρουσμάτων στις ΗΠΑ τα οποία δεν προσφέρουν λόγους για αισιοδοξία. Ειδικότερα, οι ΗΠΑ κατέγραψαν πάνω από 58.000 νέες μολύνσεις την Τετάρτη, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Johns Hopkins University. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα κινούνται πια πάνω και από το επίπεδο των 3 εκατ. ενώ οι θάνατοι ξεπερνούν τους 132.300.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος της αμερικανικής κυβέρνησης Άντονι Φάουτσι επανέλαβε ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την σκληρή πραγματικότητα. «Δεν βγήκαμε ποτέ από το πρώτο κύμα [της πανδημίας]”, δήλωσε, “Θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για κύματα και απλά να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα για το που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του έγιναν ενώ πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, το Τέξας και η Φλόριντα σημείωσαν και νέα ρεκόρ στα κρούσματα χθες, Τετάρτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης