Χάνει στο Καραϊσκάκη και από την Πόρτο ο Ολυμπιακός, πέμπτη ήττα σε έξι παιχνίδια στον όμιλο του champions league, και με τη λήξη του αγώνα εμφανίζεται στα αποδυτήρια ο Μαρινάκης. Για ποιο λόγο; Να πει στους ποδοσφαιριστές ότι δεν του άρεσε που έχασαν πάλι, αλλά τώρα πλέον ”Να τα δώσετε όλα στην Ελλάδα, να πάρετε το 46ο πρωτάθλημα”.

Παλαιοκομματικά πράματα. Προπολεμικά και βάλε. Ο μεγαλομέτοχος, δηλαδή το αφεντικό του μαγαζιού, ο εργοδότης των παικτών, λες και απευθυνόταν σε… αγωνιστές της Ιδέας Ολυμπιακός. Όχι σε επαγγελματίες που παίζουν για τον εαυτό τους και από τον κόπο τους ωφελείται η ΠΑΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από και ως που να ενδιαφέρονται οι ποδοσφαιριστές για το παρελθόν της ομάδας. Δεν πήραν τα προηγούμενα 45 πρωταθλήματα οι παίκτες που έχουν σήμερα συμβόλαιο με την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Επί προεδρίας Μαρινάκης (1967) η ομάδα κατέκτησε τα 8 από τα 45. Επί Κόκκαλη (1939) η ομάδα σήκωσε 12 κούπες, με Νταϊφά (1927-2014) 5, με Γουλανδρή (1913-1983) 3.

Δυστυχώς ο στόχος του Μαρινάκη είναι να παίρνει το κωλοπρωτάθλημα της Ελλάδος, έναν τίτλο που ο ίδιος δημοσίως τον έχει κατουρήσει πολλάκις διότι κυριαρχεί η διαφθορά και η κομπίνα στο παρασκήνιο. Η αγωνία του για το ντόπιο πρωτάθλημα οφείλεται ίσως στην επιθυμία του να ξεπεράσει σε αριθμό τίτλων τους προέδρους του παρελθόντος, τον έναν δηλαδή, τον Κόκκαλη, τον οποίο σε κάθε ευκαιρία συκοφαντεί.

Γιατί οι ποδοσφαιριστές να μην τα δώσουν όλα στην Ευρώπη, κάτι που αυτοί το θέλουν πολύ, διότι έτσι ανεβάζουν τη μετοχή τους στην ποδοσφαιρική αγορά, αλλά παίρνει τα επάνω του και ο Ολυμπιακός. Με συμβόλαια ενός και δυο εκατομμυρίων ευρώ ο Ολυμπιακός υπερέχει στο οπλοστάσιο του ρόστερ σε σύγκριση με όλες τις ελληνικές ομάδες. Με μια άλλη κουβέντα, το πρωτάθλημα το ‘χει στο τσεπάκι του. Κι αν το χάσει, μικρό το κακό. Στο φινάλε, αν χάσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, δεν θα το χάσει στα ίσα, θα του το πάρουν βρώμικα οι ανταγωνιστές ΠΑΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πόσο ζυγίζει ο Ολυμπιακός της Ευρώπης. Αυτό είναι το επιδιωκόμενο. Ο προγραμματισμός του Ολυμπιακού δεν μπορεί να είναι άλλος από την διάκριση στην Ευρώπη. Μισό βήμα περισσότερο να κάνει έξω από τα σύνορα μετράει. Από την άλλη, δεν τρέχει κάστανο αν ο Ολυμπιακός μείνει και δέκα βήματα πίσω στην Ελλάδα.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Η κόντρα του ποδοσφαίρου με τον οπαδισμό στην Ευρώπη, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης