Μέρες γιορτινές, αλλά και σκέψεων… Χριστούγεννα και καπάκι πρωτοχρονιά χαρίζουν μια κάποια χαλάρωση, ξεφεύγει ο άλλος από την καθημερινότητα εκείνη που βιώνει όλο το χρόνο. Οι μέρες,λοιπόν, προσφέρονται σε… προβληματισμούς, πιθανόν όχι απαραίτητα ευχάριστους…

Σε πολλούς από πιτσιρικάδες είχε φωλιάσει το ερώτημα “Γιατί ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο;…”. Είναι ένα ερώτημα που έχει τη λογική του. Όπως και μερικές απαντήσεις στο ερώτημα έχουν τη λογική τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μήπως ο Θεός ήθελε να καταστρέψει τον πλανήτη. Γιατί, όχι; Ο άνθρωπος να τον καταστρέψει, όχι ο ίδιος ο Θεός. Δηλαδή;

Δεν αποκλείεται να μετάνοιωσε ο Θεός που έφτιαξε τη Γη και επειδή δεν ήθελε να την ανατινάξει ο ίδιος να έπλασε γι’ αυτό το λόγο το ανθρώπινο γένος. 

Το ερώτημα προσλαμβάνει άλλη διάσταση μετά τη δεκαετία του ’70, όταν παγκόσμια αναπτύχθηκε το περιβαλλοντολογικό πνεύμα. Τα οικολογικά κινήματα. Που σήμερα παίζουν στην καθημερινότητα μας περισσότερο από ποτέ. Τότε, πριν μισό αιώνα, άρχισαν οι εκστρατείες για την προστασία του πλανήτη, διότι πια έγινε συνείδηση πως ο κίνδυνος είναι η εκτός ελέγχου και αλόγιστη ανθρώπινη δραστηριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος πάντων, πιθανόν να είναι σε εξέλιξη το ”θεϊκό σχέδιο” (;) εξαφάνισης του πλανήτη με όργανο τον άνθρωπο, ο οποίος πλάστηκε καταδικασμένος να αυτοκαταστραφεί

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Σκάνδαλο; Ναι, αλλά θα τραγουδήσει ο… μέσα σ’ όλα Σάκης Ρουβάς, διάβασε apodytiriakias.gr

https://www.apodytiriakias.gr/hrima/2021/12/23/nai,-alla-tha-tragoudisei-o%E2%80%A6-mesa-s%E2%80%99-ola-rouvas.aspx

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης