Αυτοί είναι οι τρόποι που ένα μωρό λέει «σ’ αγαπώ» χωρίς να το πει

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 02:30
Αυτοί είναι οι τρόποι που ένα μωρό λέει «σ’ αγαπώ» χωρίς να το πει

Παίρνεις αγκαλιά το παιδί σου και όλος σου ο κόσμος αλλάζει. Το βλέπεις από μακριά και θες να κάνεις τα πάντα, για να έρθει κοντά σου. Θες να το έχεις συνέχεια ανάμεσα στα χέρια σου και κοντά στην καρδιά σου. Του γελάς όλη μέρα και με την πιο ασήμαντη αφορμή. Του λες, με όλη την καρδιά σου, “Μωράκι μου σ’ αγαπώ πολύ”.

Όσο, όμως, και να γνωρίζεις ότι το μωράκι σου δεν μπορεί να μιλήσει, εσύ περιμένεις να ακούσεις τη λέξη “μαμά”. Μη σου πω και τη φράση “Σε αγαπώ πολύ, μαμά”. Έχεις, άραγε, αναρωτηθεί ότι τόσο καιρό το μωράκι σου λέει “σ’ αγαπώ”, αλλά με το δικό του, μη λεκτικό τρόπο; Διάβασε τα σημάδια και πες μου αν έχουν πέσει στην αντίληψή σου.

Σου χαμογελάει. Μπορεί στην κανονική σου ζωή να γελάς, πλέον, ακόμα και από αμηχανία ή αντανακλαστικά, το μωράκι σου, όμως, σου ρίχνει το πιο ειλικρινές χαμόγελο που θα συναντούσες. Το χαμόγελο που σκάει το μωράκι είναι ένας τρόπος δημιουργίας δεσμού με εσένα. Έρευνες έχουν δείξει ότι, σε ηλικία 6 με 8 μηνών, τα μωράκια ταυτίζουν το πρόσωπο των γονιών τους με κάτι χαρούμενο και διασκεδαστικό.

Σε κοιτάζει. Επίμονα. Έντονα. Τα πρώτα πράγματα που αναγνωρίζει ένα μωράκι είναι το πρόσωπο και η μυρωδιά. Όχι μόνο τη δική του, αλλά και της μαμάς του. Όσο εντονότερα σε κοιτάζει, τόσο καλύτερα σε μαθαίνει. Σαν να σε διαβάζει μέσα από τα μάτια σου. Η προσοχή είναι ο τρόπος, με τον οποίο το μωρό σε μαθαίνει και σε αποθηκεύει στη μνήμη του.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 02:30