Συγκέντρωση μνήμης πραγματοποιούν την Πέμπτη 25/6 ακτιβιστικές και το νεοσύστατο «Κόμμα για τα Ζώα», έξω από την πρεσβεία του Καναδά, για τη γνωστή διεθνώς ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων Ρίγκαν Ράσελ, η οποία έχασε τη ζωή της στις 19/6, όταν την παρέσυρε ένα φορτηγό που μετέφερε γουρούνια σε σφαγείο, ενώ η ίδια διαδήλωνε ειρηνικά.

Όπως αναφέρουν οι φιλόζωοι για τη συγκεκριμένη δράση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή 19/6/2020, η Ρίγκαν Ράσελ (Regan Russell), γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, χτυπήθηκε στο Τορόντο θανατηφόρα από ένα φορτηγό που μετέφερε ζώα. Το αν πρόκειται για ατύχημα ή για δολοφονία μένει ακόμα να διευκρινισθεί. Η τραγωδία έγινε έξω από ένα βιομηχανικό χοιροτροφείο, όπου η Ρίγκαν και άλλοι ακτιβιστές είχαν συγκεντρωθεί, για να συμπαρασταθούν, με ένα χάδι ή λίγο νερό, στα ζώα που κατευθύνονταν προς το σφαγείο.

H συγκεκριμένη δράση είχε διοργανωθεί για να καταγγείλει την ψήφιση του Νόμου 156 (Bill 156) της κυβέρνησης του Οντάριο, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται σε ακτιβιστές ή δημοσιογράφους να κινηματογραφούν ή να φωτογραφίζουν όσα συμβαίνουν στις κτηνοτροφικές μονάδες!

Η 65χρονη Ρίγκαν ήταν γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων. Από τους συνεργάτες της περιγράφεται ως «συμπονετική», «ειρηνόφιλη», «λογική», «αποφασισμένη να βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των πιο αδύναμων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη σε ακτιβιστές σαν τη Ράσελ, αμέτρητοι άνθρωποι γίναμε καλύτεροι: σταματήσαμε να τρώμε κρέας, αγωνιζόμαστε για τα ζώα, μιλάμε για την ανάγκη της φυτοφαγικής μετάβασης στο περιβάλλον μας.

Φέρνουμε τα δικαιώματα των ζώων στο πολιτικό προσκήνιο.

Δεν θα αφήσουμε να σβήσουν τα κεριά που άναψε η Ρίγκαν Ράσελ στις συνειδήσεις των ανθρώπων! Αντιθέτως, θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να σταματήσουν οι βασανισμοί και οι δολοφονίες ζώων για τροφή, για πειράματα, για ρουχισμό και για διασκέδαση. Ο αγώνας για απελευθέρωση των ζώων, για οικολογικό μετασχηματισμό και για φυτοφαγική μετάβαση θα δυναμώσει!

Τιμώντας τη μνήμη της, το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα και το κυπριακό Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου (Animal Party Cyprus-APC) σας προσκαλούν την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 στις 9 μ.μ. να ανάψουμε ένα κερί ή να αφήσουμε ένα λουλούδι έξω από τις πρεσβείες του Καναδά στην Αθήνα και στη Λευκωσία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης