«Στέλνουμε παντού, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στους γείτονές μας στην Ανατολή αλλά και στον Βορρά, το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η μνήμη δεν θαμπώνει, και η ιστορία, όσο και αν προσπαθήσουν κάποιοι, δεν παραποιείται, δεν παραχαράσσεται, δεν πλαστογραφείται. Και αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλό τους ορισμένοι». Τα παραπάνω τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στην ομιλία του για την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Μιλώντας στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε, ζήτησε από την Τουρκία «να αναγνωρίσει τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν και να ζητήσει μια αληθινή συγγνώμη για να θωρακίσουμε το μέλλον μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Η Μικρασιατική καταστροφή υπήρξε η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του ελληνικού έθνους από την αρχαιότητα έως σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τζιτζικώντας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Χρυσοστόμου Σμύρνης από την υφυπουργό Μακεδονίας- Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, τον κ.Τζιτζικώστα, την αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και εκπροσώπους στρατιωτικών και πολιτικών αρχών.

Εκδηλώσεις για την ημέρα εθνικής μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας πραγματοποιήθηκαν και στις έδρες των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης