ΕΥΠ: Fake news η υπόθεση «Πυθία»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 12:29
ΕΥΠ: Fake news η υπόθεση «Πυθία»

Ουδέποτε υπήρξε σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, όπως αποδεικνύει έγγραφο της ΕΥΠ, το οποίο αποκαλύπτει πως πρόκειται για στημένη υπόθεση.

Το σχετικό έγγραφο, στο οποίο επισημαίνεται πως η επιχείρηση «Πυθία» δεν υπήρξε ποτέ, αναφέρεται πως αυτή κατασκευάστηκε και διοχετεύτηκε για να εξιδανικεύσει τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. 

Την Παρασκευή 19/04/2019 ξεκινάει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Πώς στήθηκε το σχέδιο «Πυθία»

Έγγραφο της ΕΥΠ τον Φεβρουάριο του 2009 εμφανίζει Ρώσους πράκτορες να αποτρέπουν την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Οι ελληνικές Αρχές ενημερώνονται μάλιστα εκ των υστέρων από Ρώσο πράκτορα μέσω αναξιόπιστης ελληνικής πηγής. Όμως, όλα αυτά λαμβάνονται υπ' όψιν ως πολύ σοβαρά. Η διοίκηση της ΕΥΠ τότε υιοθετεί και μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία της χώρας τις «πληροφορίες».

Ουδείς αναρωτήθηκε τότε, όπως σημειώνει η Εφημερίδα των Συντακτών, πώς ήταν δυνατόν η φρουρά του Καραμανλή να μην έχει καταλάβει ότι επί μέρες δεκάδες άνθρωποι παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του Καραμανλή όπου κι αν πήγαινε και πως οι επίδοξοι δολοφόνοι δεν έγιναν αντιληπτοί, όπως και τα όπλα και τα εκρηκτικά τα οποία υποτίθεται ότι είχαν.

Βιβλίο του Ζεράρ Ντε Βιλιέ; Του Τζέιμς Μποντ; Περιπέτεια του Θανάση Βέγγου ως πράκτορα 000; Πιθανότατα το τελευταίο. Γιατί όπως και να το κάνεις, δεν μπορεί 20 Ρώσοι πράκτορες να κάνουν βόλτες στην Αττική και στα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία χωρίς να τους καταλάβει κανείς.

Ήταν 13 Ιανουαρίου 2009 όταν ξεκίνησε η υπόθεση «Πυθία» με το ειδικό δελτίο ενημέρωσης 53 που υπέγραφε ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Ιωάννης Κοραντής. Παραλήπτης ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, στον οποίο του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν στα χέρια τους στοιχεία παρακολούθησης της διαδρομής από το σπίτι στο Μαξίμου, δηλαδή από τη Ραφήνα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και χάρτες με πιθανά σημεία παγίδευσης της διαδρομής.

Ο τότε διοικητής της ΕΥΠ στέλνει νέο δελτίο ενημέρωσης και σε αυτό αναφέρει ότι οι ελληνικές Αρχές γνωρίζουν για 19 πράκτορες της Ρωσίας, οι οποίοι παρακολουθούσαν από τις αρχές Απριλίου 2008 τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή με οχήματα με πλαστές πινακίδες. Οι λεπτομέρειες που περιγράφονται είναι απίστευτες, όπως και το γεγονός ότι οι Ρώσοι πράκτορες μιλούσαν μεταξύ τους ελληνικά.

Αναφέρεται και σε μια «εμπλοκή» στη Νέα Μάκρη, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, με τους δράστες να διαφεύγουν με μηχανή και να αφήνουν πίσω τους έναν «σκασμό» από στοιχεία, τα οποία όμως όλα μεταφέρθηκαν στη Μόσχα.

Στο παραμύθι αυτό πρωταγωνιστούν -μεταξύ άλλων- η νέα γενιά τρομοκρατών στην Ελλάδα, ένα οργανωμένο σχέδιο από δυτικές υπηρεσίες και μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ που υλοποιήθηκε από Έλληνες και είχε ως αντικειμενικό σκοπό την επίθεση εναντίον του «Στόχου», δηλαδή του Καραμανλή, για την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.

Στο σχέδιο «δολοφονίας» του Κώστα Καραμανλή εμπλέκονταν αναρχικοί, τρομοκράτες, Ρώσοι, Αμερικανοί και Ισραηλινοί πράκτορες και ούτε ένα μικρό παιδί δεν θα τα πίστευε όλα αυτά, ακόμα κι αν δεν υπήρχε το έγγραφο Ρουμπάτη. Το εν λόγω έγγραφο αποχαρακτηρίστηκε πριν από λίγες ημέρες και η απόκρυψή του συντήρησε συνειδητά από κάποιους τον μύθο του πρωθυπουργού – στόχου που μαχόταν για τα εθνικά συμφέροντα, αλλά κάποιοι δεν τον άφησαν να υλοποιήσει τα σχέδιά του.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 14:33