Πολιτική θύελλα συγκλονίζει το ΚΙΝΑΛ μετά το «άδειασμα»  του Ευάγγελου Βενιζέλου από την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά, το οποίο υποχρεωτικώς τον οδήγησε στην έξοδο από το κόμμα.

Μετά από έντονη διαφωνία τους, για θέμα το οποίο κατά τον βορειοελλαδίτη πολιτικό θα καθιστούσε το ΚΙΝΑΛ «ουρά του ΣΥΡΙΖΑ», η κ. Γεννηματά πέραν κάθε αναμενομένου τοποθέτησε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ τον Γιώργο Καμίνη, και προσέφερε στον κ. Βενιζέλο τη τελευταία και μη εκλόγιμη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντίδραση του θεσσαλονικιού πρώην υπουργού ήταν οργισμένη. Σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο Facebook αναφέρει:

«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει  πως  επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της  ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σφοδρές εσωκομματικές αντιδράσεις

Οι εξελίξεις αυτές  προκάλεσαν ήδη αναταράξεις στο κόμμα. Μεταξύ αυτών, ο Μάνος Επιτροπάκης που βρίσκεται κοντά στο περιβάλλον του κ. Βενιζέλου, ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του από το ΚΙΝ.ΑΛΛ., κάνοντας μάλιστα λόγο για «αισχρή απόφαση της ηγεσίας του κόμματος». 

«Μετά την αισχρή απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να μην τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του Επικρατείας, είναι αυτονόητο πως όχι μόνο ΑΠΟΣΥΡΩ ΑΜΕΣΑ την υποψηφιότητα μου, αλλά θα δώσω και αγώνα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα με κάθε μέσο. Πράσινη Δούρου, πράσινα ΚΚΕ και δεκανίκια του Τσίπρα εγώ δεν στηρίζω!», ανάρτησε στα social media. 

Σε δεύτερη ανάρτησή του ο κ. Επιτροπάκης κάνοντας πάλι αναφορά στην υποψήφια Περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου και μάλιστα με άκομψο τρόπο, αναφέρει:

Καμίνης: Επωμίζομαι μεγάλη ευθύνη

Ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος με απόφαση της Φώφης Γεννηματά τίθεται επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, με δήλωσή του ευχαρίστησε την κ. Γεννηματά για την επιλογή και τόνισε: «Η ευθύνη που επωμίζομαι είναι μεγάλη. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την ενίσχυση και διεύρυνση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, ώστε σύντομα να ξαναγίνει κυρίαρχη».

Ερμηνείας χρήζει  επίσης το γεγονός ότι ο κ. Καμίνης ήταν μόλις τέταρτος σε ψήφους στις πρόσφατες ευρωεκλογές  με 75.568 σταυρούς ενώ δεν είχε την ανταπόκριση που περίμενε και στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής στο Κίνημα Αλλαγής πριν από 1,5 χρόνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης