Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης 

Μέτρα κατά της Ελλάδος, για τις υποκλοπές, ζητά με γραπτή του ερώτηση από την Κομισιόν, ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και έγκλειστος των φυλακών, χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακάμπτοντας το οξύμωρο του θέματος – καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση να διατηρεί αλώβητη τη θέση του στην Ευρωβουλή- στην ερώτηση του ο φυλακισμένος ευρωβουλευτής, ζητά από την Κομισιόν, να εγκαλέσει την ελληνική κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για τις υποκλοπές!

Στην ερώτηση του αναφέρει ότι:

Από έρευνα της Ελληνικής Αρχής για την Ασφάλεια και το Απόρρητο των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) προέκυψε ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, χωρίς προφανή λόγο, παρακολουθούσε τα τηλέφωνα Έλληνα βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δημοσιογράφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, φαίνεται ότι «η ανεξάρτητη έρευνα της ΑΔΑΕ παρακωλύθηκε εσκεμμένα» από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος την έκρινε παράνομη.

Οι ανακριτές της ΑΔΑΕ υποστήριξαν ότι ήταν εντός των συνταγματικών τους δικαιωμάτων και επέμειναν να προχωρήσουν στην έρευνα.

Η τηλεφωνική εταιρεία τους ενημέρωσε για την πρόθεσή της να παραπέμψει το θέμα στον Ισίδωρο Ντογιάκο.

Έχοντας πληροφορηθεί ότι η διαδικασία ήταν παράνομη, οι ανακριτές επέμειναν ωστόσο.

Ρωτάει δε την Κομισιόν:

  1. Αν μπορεί να αναφέρει ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει για να τερματίσει τέτοιες άθλιες πρακτικές διαφθοράς, που περιλαμβάνουν τόσο τη χρήση παράνομου λογισμικού παρακολούθησης όσο και την παρέμβαση από το ίδιο το δικαστικό σώμα;
  2. Μπορεί η Επιτροπή να αναφέρει ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει για να τερματίσει τέτοιες άθλιες πρακτικές διαφθοράς, που περιλαμβάνουν τόσο τη χρήση παράνομου λογισμικού παρακολούθησης όσο και την παρέμβαση από το ίδιο το δικαστικό σώμα;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης