Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει ολόκληρα νησιά «σε φυλακές»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, 19:12
Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει ολόκληρα νησιά «σε φυλακές»

Για αδιέξοδη πολιτική στο θέμα των κλειστών κέντρων προσφύγων και μεταναστών και για προσπάθεια μετατροπής ολόκληρων νησιών «με τη βία σε φυλακές», έκανε λόγο η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή την «ένοπλη απόβαση των ΜΑΤ στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με δακρυγόνα, με προπηλακισμούς, με ωμή βία».

Μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για το νέο ασφαλιστικό, ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει τις δυνάμεις καταστολής ενώ τάχθηκε υπέρ των πολιτών «που ζητάνε αποσυμφόρηση των νησιών».

Όπως είπε, «είχαμε προειδοποιήσει για τις παράνομες πρακτικές αστυνομοκρατίας. Στην αρχή ήταν οι φοιτητές, μετά διαδηλωτές, μετά μεμονωμένοι πολίτες. Σήμερα ολόκληρα νησιά, τα οποία η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει με τη βία σε φυλακές». Αναφερόμενη στην υπόθεση Νοβάρτις, μίλησε για «παρωδία» και για προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την ατζέντα και «να συγκαλύψει το σκάνδαλο. Γιατί εδώ, αντί να διερευνάται το σκάνδαλο, διερευνάται το ποιος μίλησε για το σκάνδαλο», υποστήριξε η κ. Γεροβασίλη.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, 19:12