Η επιλογή του Νίκου Χατζηνικολάου να παρουσιάσει την τηλεοπτική του συνέντευξη με τον πρωθυπουργό στην πρεμιέρα της εκπομπής του στον ΑΝΤΕΝNΑ προκάλεσε τελικά σοβαρές παράπλευρες απώλειες. Στην πραγματικότητα η συνέντευξη αυτή άναψε φωτιές στο σκοτεινό παρασκήνιο του ασύμμετρου πολέμου που σωβεί στον κόσμο των ΜΜΕ.

Επισημαίνεται εξ αρχής πως ο πόλεμος αυτός και το έντονο παρασκήνιο αφορά δύο εφημερίδες και ένα κανάλι που στην ουσία βρίσκονται στον ίδιο πολιτικό χώρο. Διότι η υπόθεση εξελίσσεται σε μείζονα σύγκρουση μεταξύ του διευθυντή της Καθημερινής, Αλέξη Παπαχελά και άρα εμμέσως πλην σαφώς και με τον εκδότη της εφημερίδας Θέμη Αλαφούζο και από την άλλη τον Νίκο Χατζηνικολάου εκδότη της εφημερίδας Real News αλλά και κεντρικό άνκορμαν του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ και τον επιχειρηματία Θοδωρή Κυριακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν με ένα σκίτσο του Ηλία Μακρή στο φύλλο της Καθημερινής την επόμενη της επίμαχης εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου και τη συνέντευξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένα τέτοιο σκίτσο δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στην έκδοση μιας εφημερίδας ή να αναρτηθεί στην αρχική σελίδα του ηλεκτρονικού σάιτ της εφημερίδας χωρίς την εντολή του διευθυντή (Αλέξη Παπαχελά) αλλά και τη σύμφωνη γνώμη του εκδότη (Θέμη Αλαφούζου). Το σκίτσο παρουσιάζει τον δημοσιογράφο και εκδότη Νίκο Χατζηνικολάου να γλύφει το χέρι του πρωθυπουργού. Πρόκειται για ένα επιθετικό σχόλιο με το πενάκι του Ηλία Μακρή που προσβάλει τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου αλλά και που καταδεικνύει ξεκάθαρα έναρξη εχθροπραξιών σε αυτό το μιντιακό τρίγωνο «Καθημερινής – Real News και ΑΝΤΕΝΝΑ»

Αμέσως μετά την έκδοση της εφημερίδας ο Νίκος Χατζηνικολάου απάντησε επίσης με ένα επιθετικό tweet αφήνοντας όμως σοβαρά υπονοούμενα για το ήθος και τη δραστηριότητα του διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά εμπλέκοντας και τον εκδότη της εφημερίδας Θέμη Αλαφούζο αφού όπως λέει ο Νίκος Χατζηνικολάου «όλα όσα συμβαίνουν γίνονται πίσω από την πλάτη του εκδότη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είναι φανερό ο Νίκος Χατζηνικολάου με το tweet αυτό προϊδέαζε για νέες και μάλιστα άμεσες αποκαλύψεις. Όμως παρατηρήθηκε σιωπή ασυρμάτου και από τις δύο πλευρές. Όσον αφορά το στρατόπεδο της Καθημερινής η προειδοποίηση – απειλή με το tweet του Ν. Χατζηνικολάου έγινε… γαργάρα, όσον δε αφορά το στρατόπεδο της Real News δεν υπήρξε καμία απολύτως συνέχεια στην υπόθεση.

Όπως πληροφορείται το zougla.gr υπήρξε ένα έντονο και σύνθετο παρασκήνιο. Παρατηρήθηκε δηλαδή πληθώρα παρεμβάσεων σε όλα τα επίπεδα προς τον εκδότη της Real News να σταματήσει η υπόθεση εκεί και να μην υπάρξει περαιτέρω συνέχεια.

Όμως η ζημιά ήδη είχε γίνει. Δύο εφημερίδες και ένας τηλεοπτικός σταθμός γίνονται μαλλιά κουβάρια, προσοχή, για μία συνέντευξη του πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν μάλιστα οι πρωταγωνιστές Αλέξης Παπαχελάς και Νίκος Χατζηνικολάου και οι εφημερίδες τους εκφράζουν επί της ουσίας θέσεις και απόψεις του κεντροδεξιού χώρου.

Η δημοσίευση του σκίτσου από την εφημερίδα «Καθημερινή» προκαλεί πολλές σκέψεις και όχι μόνον για την επίθεση που ασκείται κατά του δημοσιογράφου και εκδότη Νίκου Χατζηνικολάου. Το σκίτσο είναι αρνητικό και επιθετικό ακόμη και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Να συμπεράνουμε ότι η Καθημερινή άλλαξε πολιτικό στρατόπεδο και δεν στηρίζει πια τον πρωθυπουργό της χώρας; Όχι βέβαια. Εάν ανατρέψουμε στη σχετικά πρόσφατη ιστορία των σχέσεων μεταξύ της οικογένεια Αλαφούζου και της οικογένειας Μητσοτάκη θα παρατηρήσουμε πως κατά καιρούς υπάρχουν ρήξεις που στη συνέχεια γεφυρώνονται για να επανέλθουν οι σχέσεις στο φλερτ και κατόπιν στον  πολιτικό έρωτα. Η Καθημερινή ήταν είναι και εξακολουθεί να είναι μία εφημερίδα που εκφράζει τον χώρο της ελληνικής δεξιάς με ορισμένες διακυμάνσεις ανάλογα με τις χρονικές περιόδους προς την κεντροδεξιά. Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να παρουσιάζεται η εφημερίδα αυτή και ο διευθυντής της καθώς και ο εκδότης της να επικρίνει εμμέσως πλην σαφώς τον πρωθυπουργό. Ούτε ο Αλέξης Παπαχελάς είναι κανένας μοναχικός επαναστάτης, ούτε οι Αλαφούζοι ανακάλυψαν ξαφνικά τον παράδεισο της Ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

Οι παλαιότεροι θυμούνται την κρίση που πέρασαν στις σχέσεις τους ο πατέρας Αλαφούζος, Αριστείδης, με τον πατέρα Μητσοτάκη, Κωνσταντίνο, τότε με τις ιστορίες που αφορούσαν περίεργες μετεγγραφές και ακόμη πιο περίεργες βαλίτσες. Πολύ πρόσφατα ο σημερινός πρωθυπουργός εθεάθη να επιβαίνει στο ελικόπτερο του Θοδωρή Κυριακού και να κάνει βόλτες στο Αιγαίο. Υπάρχει δηλαδή μία διαρκής κινητικότητα αλλά ταυτόχρονα και μία ρευστότητα μεταξύ των κεντροδεξιών ΜΜΕ από τη μία και της Νέας Δημοκρατίας – οικογένειας Μητσοτάκη από την άλλη.

Όπως επισημάνθηκε και προηγουμένως η ζημιά έχει γίνει και κάποια στιγμή αναμένεται να βγουν στην επιφάνεια λεπτομέρειες για τους πραγματικούς λόγους που προκάλεσαν αυτή τη σύγκρουση κορυφής μεταξύ Αλέξη Παπαχελά και Νίκου Χατζηνικολάου με παράπλευρη εμπλοκή του ΑΝΤΕΝNΑ. Αργά ή γρήγορα θα συμβεί και αυτό και έτσι θα μάθουμε «για ποιες δουλειές γίνεται λόγος που στήνονται πίσω από την πλάτη του εκδότη» αλλά και για το τι ακριβώς πυροδότησε αυτή την έκρηξη στον χώρο των κεντροδεξιών ΜΜΕ.

Ποιος είναι ο υπουργός ;

Ο Νίκος Χατζηνικολάου με το tweet  που ανάρτησε στο Διαδίκτυο αφήνει να εννοηθεί πως ο «διευθυντής», εννοώντας τον Αλέξη Παπαχελά, κάνει δουλειές με κάποιον… υπουργό πίσω από την πλάτη του εκδότη του. Με λίγα λόγια, ο εκδότης της «Real News», και άνκορμαν αλλά και εκπομπάρχης στον τηλεοπτικό σταθμό «Αntenna» προχωρεί σε μια καταγγελία η οποία αν ισχύει είναι η επιτομή της διαπλοκής.

Κάποιος υπουργός με κάποιο MME στήνουν κάποιες δουλειές. Αν ισχύει αυτή η πληροφορία, τότε μιλάμε για μείζον πολιτικό ζήτημα και κυρίαρχο ηθικό θέμα που προκύπτει.

Με λίγα λόγια, και η εφημερίδα «Καθημερινή», ό εκδότης και ο διευθυντής της είναι εκτεθειμένοι και οφείλουν εξηγήσεις, και ο Νίκος Χατζηνικολάου χρωστά την περιγραφή αυτής της πληροφορίας στο κοινό του αλλά και στην πολιτεία. Ποιο είναι λοιπόν το υπουργικό στέλεχος που τρεις μήνες μετά τις εκλογές έχει ήδη αρχίσει τις παγαποντιές και στήνει δουλειές με την κάλυψη ή τη συνέργεια ενός ΜΜΕ ;

Επειδή η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή, να είστε σίγουροι πως κάποια στιγμή θα «σκάσουν» λεπτομέρειες.  Και τότε θα μιλάμε για σεισμό….!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης