Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι ο διάδοχος της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις ο ευρωβουλευτής του κόμματος γίνεται ο επόμενος πρόεδρός του, επικρατώντας άνετα του Γιώργου Παπανδρέου. Στο 95,37% της ενσωμάτωσης των ψήφων, ο Νίκος Ανδρουλάκης λαμβάνει 67,9% (132.706 ψήφοι) και ο Γιώργος Παπανδρέου 32,1% (62.748 ψήφοι).

Όπως είχαν δείξει και τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής, το προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν μη αναστρέψιμο και οι περίπου 206.000 πολίτες που προσήλθαν στην κάλπη επιβεβαίωσαν το προβάδισμά του. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 98.431 ψήφους και ποσοστό 36,88%, με δεύτερο τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος συγκέντρωσε 74.093 ψήφους και ποσοστό 27,97%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η δήλωση Παπανδρέου μετά την ήττα

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ο πρώην πρωθυπουργός αναγνώρισε την ήττα του. Μετέβη στο Ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου», στην οδό Πειραιώς, και τηλεφώνησε στον κ. Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί. «Και σήμερα η συμμετοχή των δημοκρατικών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη. Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας. Έχω ήδη εκφράσει στον Ν. Ανδρουλάκη τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για καλή επιτυχία. Όλοι μαζί οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών των φίλων και των δημοκρατών πολιτών. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε γενικές γραμμές η διαδικασία κύλησε ομαλά, με ελάχιστα παρατράγουδα. Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στον Ορχομενό όταν, σύμφωνα με καταγγελίες, εκπρόσωπος του Γιώργου Παπανδρέου είδε εκπρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη να επιχειρεί να εγγράψει στο tablet ψηφοφόρους οι οποίοι δεν είχαν ψηφίσει, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια. Επίσης, πρόβλημα παρουσιάστηκε στην Ερέτρια, καθώς δεν καταχωρίστηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα καμία ψήφος από την έναρξη της διαδικασίας. Όταν διαπιστώθηκε το λάθος, αποφασίστηκε να ακυρωθεί όλη η διαδικασία και να κλείσει το εκλογικό τμήμα, προκειμένου να μην τεθεί ζήτημα ακυρότητας μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. 

Τηλεφώνημα από Μητσοτάκη 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Ανδρουλάκη προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του και του ζήτησε να συναντηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα. 

Συγχαρητήρια από Λοβέρδο 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. «Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ», αναφέρει ανακοίνωση από το Γραφείο του κ. Λοβέρδου.

Η δήλωση του Παύλου Γερουλάνου 

«Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη ώστε να τον συγχαρώ για τη νίκη του και να του ευχηθώ καλή δύναμη. Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναλαμβάνει το τιμόνι της παράταξης σε μια ιστορική συγκυρία, κατά την οποία η λαϊκή απαίτηση για μια σύγχρονη προοδευτική πρόταση απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιτακτική και συνάμα ενθουσιώδης. Οι πολίτες με τη σημερινή εντυπωσιακή συμμετοχή τους στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια ολική επαναφορά της Δημοκρατικής Παράταξης. Οι προοδευτικές Ελληνίδες και Έλληνες μίλησαν, η φωνή τους είναι ισχυρή και η εντολή τους ξεκάθαρη: ενότητα, αναγέννηση και νίκη. Η ευθύνη μας είναι πρωτίστως απέναντι στις προσδοκίες τους» δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

Συγχαρητήρια από Χρηστίδη

Ο Παύλος Χρηστίδης επικοινώνησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής.

Καστανίδης: Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη. Του εύχομαι καλό και δημιουργικό έργο. Πρώτη συνθήκη για την ανάταξη της παράταξης η ενότητά της» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Χάρης Καστανίδης.

Χριστοδουλάκης: Θα συνεχίσουμε στον δρόμο που χάραξε η Φώφη Γεννηματά

Με δήλωση ενότητας ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, συνεχάρη τον νέο πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τους υπόλοιπους υποψήφιους που με τον αγώνα τους συνεισέφεραν στην επιτυχία και στη μαζικότητα της διαδικασίας.

Θέλω να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλάκης και τόνισε: «Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι οι μεγάλες μάχες για την παράταξη δεν είναι αυτές των τελευταίων εβδομάδων που αφήνουμε πίσω, αλλά οι κρίσιμες που έχουμε μπροστά μας. Για την κοινωνία και τη χώρα. Και αυτές πρέπει να μας βρουν όλους ενωμένους και ισχυρότερους. Η εντολή για αυτό είναι στα χέρια του νέου προέδρου. Όπως και η ευθύνη». 

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης υπογράμμισε, ακόμη, πως «η πολυδιακηρυγμένη ενότητα αποδεικνύεται στην πράξη. Σε ό,τι με αφορά, θα είμαι μέρος της ενότητας αυτής. Στην πράξη. Στην πρώτη γραμμή».

Επίσης, επισήμανε τη σπουδαία πολιτική παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά και την εντολή που άφησε: «Να ενώσουμε, και με τη δική της προοδευτική ταυτότητα να κάνουμε την παράταξη ξανά πρωταγωνιστή. Την τίμησαν 270.000 προοδευτικοί πολίτες. Την τιμούμε και θα συνεχίσουμε στον δρόμο που χάραξε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης