Καραμανλής: Κίνητρα για την αντικατάσταση των παλαιών αυτοκινήτων

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019, 08:26
Καραμανλής: Κίνητρα για την αντικατάσταση των παλαιών αυτοκινήτων

Κίνητρα για την αντικατάσταση των παλαιών και ρυπογόνων αυτοκινήτων, προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, στα εγκαίνια της έκθεσης αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση 2019», που πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Στον χαιρετισμό του, ο Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την απόκτηση «καθαρών» αυτοκινήτων, τόσο καινούργιων όσο και ποιοτικών μεταχειρισμένων.

«Επεξεργαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για «καθαρά» αυτοκίνητα, με ξεκάθαρες προτεραιότητες: Να δώσουμε κίνητρα για την αντικατάσταση πολλών από όσα κυκλοφορούν σήμερα με αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, όπως επιτάσσει και η ευρωπαϊκή νομοθεσία και να διευκολύνουμε την εισαγωγή ποιοτικών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro5 και Euro6», είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Παράλληλα, όμως με τα κίνητρα, όπως τόνισε ο κ. Κώστας Καραμανλής, θα υπάρξουν και κάποια φορολογικά και δασμολογικά αντικίνητρα, στην εισαγωγή εκείνων των μεταχειρισμένων, που είναι παλαιάς τεχνολογίας, και δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές. «Όπως βλέπεται, είμαστε πιστοί στην ευρωπαϊκή αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει», επισήμανε και ανακοίνωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να στηρίξει την ηλεκτροκίνηση.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019, 12:03