Στη συζήτηση σχετικά με την «κατάσταση στα ουκρανικά σύνορα» παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, σημείωσε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση ότι:

«Οι εξελίξεις είναι «κίνδυνος-θάνατος» για τους λαούς:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ σε διάταξη σύγκρουσης και περικύκλωσης της ανταγωνίστριας τους Ρωσίας.

– Πολεμικές απειλές και προειδοποιήσεις με επιδίωξη την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και κλιμάκωση της κούρσας των εξοπλισμών.

– Ένταση στα σύνορα Λευκορωσίας – Πολωνίας με χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Στρατιωτικές ασκήσεις όπως η “Atlantic Resolve” που αποτελούν κυριολεκτικά πρόβες πολέμου.

– Νέα αμερικάνικη βάση στην Αλεξανδρούπολη. Η βόρεια Ελλάδα γίνεται στρατηγικός κόμβος για την υλοποίηση των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή.

– Συνέχιση της στρατηγικής σχέσης της ΕΕ και των ΗΠΑ με την αστική τάξη της Τουρκίας και υποκριτικές κυρώσεις της ΕΕ για το προκλητικό άνοιγμα των Βαρωσίων στη γραμμή διαιώνισης της κατοχής στην Κύπρο.

«Απαιτούμε να σταματήσουν οι ευρωατλαντικές ασκήσεις που στρέφονται κατά της Ρωσίας και άλλων κρατών, να τερματιστεί η κατοχή στην Κύπρο, να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των προσφύγων, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα, που έσπειραν οι ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, να μην υπάρξει καμιά αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων εκτός συνόρων» κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Παπαδάκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης