Έκκληση σε κόμματα, συλλογικότητες και πολίτες να συμμορφωθούν στην απαγόρευση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προειδοποιώντας ότι η Αστυνομία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα το νόμο παντού.

Οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια» υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις, όταν τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται. Δεν είναι ώρα για παραστάσεις με μικροκομματικά οφέλη, βάζοντας σε κίνδυνο ζωές». Ωστόσο, το μήνυμα του κ. Χρυσοχοϊδη αντέκρουσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης αλλά και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας που προανήγγειλαν τη συμμετοχή των κομμάτων τους στην πορεία για το Πολυτεχνείο, με ολιγομελείς αντιπροσωπείες και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χρυσοχοϊδης στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών, τηλεφώνησε στον Γιάννη Βαρουφάκη για να του προτείνει να προβεί σε κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο σε κάποια συγκεκριμένη ώρα το μεσημέρι της Τρίτης μετά από συνεννόηση με την αστυνομία, μία πρόταση ωστόσο, που απορρίφθηκε από τον γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΜέΡΑ25, αναφέρει ότι ο κ. Βαρουφάκης ενημέρωσε τον κ. Χρυσοχοΐδη ότι ο ίδιος, οι βουλευτές του και δύο ακόμα μέλη του κόμματος (συνολικά 9 άτομα) θα πραγματοποιήσουν πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο υπουργός απάντησε στον κ.Βαρουφάκη πως εισαγγελέας και Αστυνομία θα είναι εκεί για να συλλάβει όποιον καταστρατηγήσει την απαγόρευση.

Σημειώνεται ότι για την απαγόρευση της πορείας αναμένεται απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που βασίζεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που υπεγράφη στις 30 Μαρτίου 2020 και αφορά στα μέτρα για την πανδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης