Στην «πρωτοπορία των αγώνων του ΠΑΜΕ για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους, για συλλογικές συμβάσεις, για αξιοπρεπή μεροκάματα και μισθούς, για περίθαλψη, κοινωνικοασφαλιστικα δικαιώματα και υγεία» αναφέρθηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Νήαρ Ηστ στην Καισαριανή.

Ο κ. Κουτσούμπας, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ, τόνισε ότι το ΠΑΜΕ, του οποίου τη δράση στηρίζει το ΚΚΕ με όλες τις δυνάμεις του, «αποτελεί μεγάλη κατάκτηση των εργαζομένων της χώρας μας». Ο γγ του ΚΚΕ κάλεσε «σε συμπόρευση όλες τις υγιείς, τις ταξικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας», ενώ επιτέθηκε κατά της ηγεσίας της ΓΣΕΕ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το ΠΑΜΕ «βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα ενάντια στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και σε όλη αυτή τη συνδικαλιστική μαφία που έχει κατσικωθεί στη ΓΣΕΕ, υπηρετώντας τη μεγάλη εργοδοσία και όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων. Το ΠΑΜΕ βρίσκεται παντού μπροστά σε αυτόν τον αγώνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε στο δημαρχείο της Καισαριανής με τα μέλη του προεδρικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Ο κ. Κουτσούμπας καλωσορίζοντας εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ τους εκπροσώπους 66 συνδικαλιστικών οργανώσεων από 33 χώρες τόνισε «είναι χαρά και τιμή μου να βρίσκομαι ανάμεσά σας» και μετέφερε την εκτίμηση του ΚΚΕ για τη δράση της ΠΣΟ ως συνεπή υπερασπιστή των εργαζομένων όλου του κόσμου, για τη συμβολή της στην ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Παλεύουμε μαζί σας για την ειρήνη, την αλληλεγγύη, τη φιλία των εργαζομένων όλων των χωρών» κατέληξε και ευχήθηκε επιτυχία στους ταξικούς αγώνες στην κάθε χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης