«Οι κρίσεις θα διεξαχθούν φέτος στα τέλη Μαρτίου». Με αυτή τη φράση σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έβαλε τέλος στο κλίμα εσωστρέφειας που αναπτύσσεται σχεδόν κάθε χρόνο τέτοια εποχή στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι μετακινήσεις, τοποθετήσεις και αποστρατείες αξιωματικών προκαλούν αναταραχή αλλά και επιφυλακτικότητα σε επιχειρησιακά σχέδια μπροστά στον φόβο κάτι να μην πάει καλά. Ο κ. Θεοδωρικάκος, αιτιολογώντας την απόφασή του, επισήμανε ότι «η αιτία είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει πολύ μεγάλο βάρος στους ελέγχους για την πανδημία και περίπλοκα καθήκοντα αυτή την περίοδο. Επομένως, οι κρίσεις που φέρνουν αλλαγές είναι προτιμότερο να γίνουν αφού έχει περάσει αυτή η περίοδος. Άλλωστε, μέχρι το 2016 οι κρίσεις γίνονταν τον Μάρτιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί το υπηρεσιακό μέλλον των οποίων κρίνεται, θα μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους χωρίς να σκέφτονται ότι ενδεχομένως οι τακτικές κρίσεις θα γίνουν μέσα στον Ιανουάριο όπως γίνονταν τα τελευταία χρόνια. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης