Μ. Σπυράκη: Πλήρωσε 21.240 ευρώ στο ευρωκοινοβούλιο και θα τα διεκδικήσει από τον συνεργάτη της

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022, 17:03
Μ. Σπυράκη: Πλήρωσε 21.240 ευρώ στο ευρωκοινοβούλιο και θα τα διεκδικήσει από τον συνεργάτη της

Στην αντεπίθεση πέρασε η πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, η οποία ελέγχεται από το Ευρωκοινοβούλιο μαζί με συνεργάτη της για οικονομικές παρατυπίες, καθώς με ανάρτησή της στα social media γνωστοποιεί ότι κατέθεσε  το ποσό των 21.240 ευρώ, προκειμένου να μην υπάρχει καμία διαφορά του προϋπολογισμού του γραφείου μου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την περίοδο 2016-2020. Το ποσό αυτό αφορά  το επίδομα αλλοδαπής το οποίο παρατύπως έλαβε ο συνεργάτης της, και γνωστοποιεί ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του, ζητώντας του να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Πιο συγκεκριμένα, η Μαρία Σπυράκη με την ανάρτηση που έκανε στο instagram καλεί τον εν λόγω συνεργάτη της, ο οποίος έλαβε το επίδομα αλλοδαπής ποσού 21.240 ευρώ, να αναλάβει πλήρως την ευθύνη του, οικονομική και διοικητική και ξεκαθαρίζει πως εάν δεν ανταποκριθεί, θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της.

Τέλος τονίζει πως είναι στη διάθεση των αρχών για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η ανάρτηση της Μαρίας Σπυράκη για το επίδομα και το συνεργάτη της είναι η ακόλουθη
«Κατέθεσα χθες, με άρνηση της ευθύνης μου και έγγραφη δήλωση επιφύλαξης για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, το ποσό των 21.240 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να μην υπάρχει καμία διαφορά του προϋπολογισμού του γραφείου μου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την περίοδο 2016-2020.

Διευκρινίζω:

Α: Το ποσό των 21.240 ευρώ έλαβε πρώην συνεργάτης μου ως επίδομα αλλοδαπής στον τραπεζικό του λογαριασμό την περίοδο 2016-2020. Σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρώην συνεργάτης μου ήταν παρών σε συνεδριάσεις και διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της επίμαχης περιόδου. Είναι ωστόσο ευθύνη του να τεκμηριώσει τον ακριβή χρόνο παρουσίας του στους τόπους συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλαδή στις Βρυξέλλες και Στρασβούργο.

Β: Έχω επίσης αποστείλει εξώδικη πρόσκληση στον πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος έλαβε το εν λόγω επίδομα αλλοδαπής, καλώντας τον να αναλάβει πλήρως την ευθύνη του, οικονομική και διοικητική. Εάν δεν ανταποκριθεί, θα ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου.

Γ: Είμαι στη διάθεση των αρχών για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

ΥΓ: Έδωσα στον πρώην συνεργάτη μου προφορική άδεια για την περίοδο που νοσηλεύτηκε ο πατέρας του, λίγο καιρό μετά το θάνατο της μητέρας του, και ενώ ο ίδιος ταυτόχρονα είχε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα. Ευελπιστώ ότι δεν καταχράστηκε την εμπιστοσύνη μου. Αν αποδειχθεί το αντίθετο, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022, 17:18