“Βροχή” ερωτήσεων δέχεται από τις 9 το πρωί ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος εξακολουθεί να απολογείται στους ανακριτές διαφθοράς για το βαρύτατο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, το οποίο αφορά ξέπλυμα βρώμικου χρηματος προερχόμενου από μίζες των εξοπλιστικών.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ υπεραμύνθηκε της σύμβασης που υπογράφηκε το 2003 για τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού και τα αντισταθμιστικά οφεληματα τα οποία απέρρεαν από αυτήν που τον έφεραν κατηγορούμενο, αντιμετωπίζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο της προφυλάκισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην υπουργός ανάλωσε σχεδόν 7 ώρες δίνοντας λεπτομερείς εξηγήσεις για όσα του αποδίδονται από το 800σελιδο κατηγορητήριο. Το πρώτο σκέλος της απολογίας του ολοκληρώθηκε γύρω στις τέσσεις το απόγευμα, οποτε και διακόπηκε για περιπου μια ώρα, για να συνεχιστεί στη συνέχεια με τη βασική κατηγορία της νομιμοποίησης ποσού 2,8 εκ. ελβετικών φράγκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογιας του ανέβηκαν οι τόνοι, με τον Γιάννο Παπαντωνίου να ακούγεται καποιες στιγμές εκνευρισμένος.

Ο πρώην υπουργός φέρεται να αρνείται τα πάντα μιλώντας για διάτρητο κατηγορητήριο.

“Μετά από 15 χρόνια ερευνών δεν έχει προκύψει σε βάρος μου καμία απολύτως ένδειξη παράνομης λειτουργίας, ούτε έμβασμα, ούτε τραπεζική ροή, ούτε μαρτυρία παράνομης συναλλαγής. Οι ελβετικοί λογαριασμοί τους οποίους έθεσα αμέσως και οικειοθελώς στη διάθεση των δικαστικών αρχών αποδείχθηκε μέτα από ενδελεχή έρευνα πως είναι πεντακάθαροι. Είχαν εξάλλου ανοίξει πριν απο 35 χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του 80, όταν ζούσα και εργαζόμουν στο εξωτερικό”, φέρεται να ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κατηγορούμενος κάνει λόγο για πλήρες αδιέξοδο ” των διωκτών του” οι οποίοι, όπως ισχυρίζεται, τους ανάγκασε “να εφεύρουν ένα πρωτοφανές σενάριο” συνδέοντας τραπεζικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Χαρακτηριστικά φέρεται να ανέφερε στους ανακριτές διαφθοράς: «Όσοι προσπαθούν να συνδέσουν τις αναληψεις μετρητών με τις καταθέσεις άλλων προσώπων πραγματοποιουν ένα ταξίδι στο διάστημα για να μεταβούν σε ένα άλλο σύμπαν αποσιωπώντας πλήρως το αποδεικτικό υλικό. Τα περί δαιδαλωδών διαδρομών αποδεικνύουν αγνοία του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος», κάνοντας επίσης λόγο για «δόλιες συρραφες δήθεν στοιχείων».

Λόγω της μακράς διάρκειας της απολογίας του Γιάννου Παπαντωνίου η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουρακου, θα απολογηθεί αύριο το πρωί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης