Πρέπει κάποτε να συνεννοηθούμε και να απαντήσουμε ευθέως στο ερώτημα: Κράτος δικαίου χωρίς εφαρμογή των νόμων και όργανα για να την επιβάλλουν μπορεί να υπάρξει; τονίζει σε συνέντευξη του στην «ΕφΣυν» ο Μάξιμος Χαρακόπουλος βουλευτής, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, αναφορικά με το περιστατικό αυτοδικίας και τον τραγικό θάνατο ενός νέου ανθρώπου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Χαρακόπουλος χαρακτηρίζει «απόλυτα καταδικαστέα» τα φαινόμενα αυτοδικίας, εκτιμώντας ότι τα «τροφοδοτεί η απουσία ουσιαστικής αστυνόμευσης». Αναγνωρίζει τη δυσκολία που παρουσιάζει το προσφυγικό- μεταναστατευτικό, σημειώνοντας ότι η κατάσταση στα νησιά μας «προσβάλει κάθε έννοια ανθρωπισμού». Συγκρίνοντας δε, την Αμυγδαλέζα με τη Μόρια λέει ότι η πρώτη φαντάζει «πεντάστερο» ξενοδοχείο και η δεύτερη «κολαστήριο» ενώ θέτει ερωτήματα για τη διαχείριση των χρημάτων της ΕΕ είτε σε ότι αφορά τον ρόλο των ΜΚΟ είτε στην αποτελεσματικότητα των κυβερνώντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις εξελίξεις και τη στάση της ΝΔ στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ σημειώνει ότι «Δυστυχώς» το κεκτημένο της κυβέρνησης Καραμανλή με το «βέτο» του Βουκουρεστίου χάθηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών και «τις συνέπειες που ήδη παράγει» και ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να επικυρώσουν με τη ψήφο τους την «εθνικά επώδυνη αυτή συμφωνία».

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, σχολιάζοντας τη διαδικασία του αυτόφωρου στα αδικήματα Τύπου, ζητά την κατάργηση της, θεωρώντας ότι μέσω αυτής, επιχειρείται η «τρομοκράτηση των δημοσιογράφων με στόχο την αυτολογοκρισία».

Τέλος για την καταγγελία του Χρήστου Μαρκογιαννάκη σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την υπόσχεση να τον τοποθετήσει διοικητή σε ΔΕΚΟ προκειμένου να μην θέσει βουλευτική υποψηφιότητα, ο κ Χαρακόπουλος δηλώνει ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δημόσια τοποθετηθεί για την ανάγκη στελέχωσης του κράτους με άξιους από όλους τους χώρους σε αντίθεση με φαινόμενα νεποτισμού που δυστυχώς επαναλαμβάνονται και σήμερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης