Ν. Ηλιόπουλος: «Η ΝΔ διαφωνεί για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά τα ψηφίζει»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, 12:10
Ν. Ηλιόπουλος: «Η ΝΔ διαφωνεί για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά τα ψηφίζει»
Υπάρχει αντίκρισμα στην κοινωνία από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος στον 105,5 Στο Κόκκινο, προσθέτοντας πως «η ΝΔ διαφωνεί για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά τα ψηφίζει».

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς της ΝΔ ότι οι αποδοχές των εργαζομένων μειώθηκαν δραστικά επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός Εργασίας επεσήμανε πως η σημερινή κυβέρνηση προωθεί την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού που θεσμοθετήθηκαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Επίσης, όπως είπε, με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων υπάρχουν πλέον κλάδοι που είδαν να αυξάνονται οι μισθοί τους με την υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σύμβαση για 120.000 ξενοδοχοϋπαλλήλους, οι οποίοι είδαν τον μισθό τους να αυξάνεται στα 780 ευρώ» είπε.

Την ίδια ώρα, σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος, τα τελευταία δύο χρόνια η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει αύξηση της μισθολογικής δαπάνης, τάση που θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, είπε ότι «αυτό το θέμα δεν είναι προσωπικό, αυτά είναι ζητήματα συλλογικών αποφάσεων».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, 12:10