Ο Γιώργος Παναγόπουλος ξετύλιξε το κουβάρι της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει πάρει θέση πρωταγωνιστή στα αθλητικά δρώμενα με την απόφαση της πολυϊδιοκτησίας και του μετοχολογίου αναφορικά με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, επισκιάζοντας την αγωνιστική και μετεγγραφική δράση. Την ουσία δηλαδή του ποδοσφαίρου και την κύρια έννοια των φιλάθλων.

Ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου μίλησε για τον χρηματισμό μέλους της ΕΕΑ και υπογράμμισε πως έχει έρθει ήδη σε επαφή με τις Aρχές. Αποκάλυψε ότι πρόκειται για εν ενεργεία μέλος, που ψήφισε στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας και του μετοχολογίου αναφορικά με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, ενώ επισήμανε ότι «έχει ζητήσει χρήματα και από άλλους». Μάλιστα η υπόθεση χρηματισμού αφορά στην αδειοδότηση ΠΑΕ της Football League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η ΕΕΑ είναι αφερέγγυα και κατευθυνόμενη από τους υφυπουργούς και κρίνει κατά το δοκούν. Όπως σημείωσε, τα μέλη της ΕΕΑ αμείβονται «με 200 ή 100 ευρώ ή δεν αμείβονται καθόλου» και αναρωτήθηκε «ποιος θα πήγαινε στον “ποδοσφαιρικό Άρειο Πάγο” χωρίς να αμείβεται;» καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «αποβλέπουν σε κάτι άλλο».

Όπως ανέφερε, η Επιτροπή έχει καταπατήσει νόμους, κανονισμούς και δικαστικές αποφάσεις. Επισήμανε, δε, ότι το σκεπτικό της απόφασης για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη δεν έχει ακόμη γραφτεί και αυτό καταδεικνύει το πόσο ευάλωτη είναι η ΕΕΑ, η οποία λειτουργεί χωρίς όρους δικονομίας και οργάνωσης.

Ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος δήλωσε πως θα στείλει εξώδικο στην Επιτροπή και στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για να ζητήσει να δικαστούν οι υποθέσεις ποδοσφαιριστών όπως του Άρη και του Πανσερραϊκού (εκκρεμούν από το 2016), απαιτώντας ανάκληση και αναψηλάφηση των υποθέσεων με νέα σύνθεση της ΕΕΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

«Νομοθετικό πραξικόπημα από την Πολιτεία»

Αναφορικά με την τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή και διέγραψε την ποινή του υποβιβασμού για τις ομάδες, τιμωρώντας τις ΠΑΕ με αφαίρεση βαθμών, ο Γιώργος Παναγόπουλος έκανε λόγο για «νομοθετικό πραξικόπημα» και «γονατογράφημα», επισημαίνοντας ότι οι κινήσεις της Κυβέρνησης προκαταλαμβάνουν ενοχή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Επιπρόσθετα ανέφερε ότι η Κυβέρνηση με τον νόμο παραβίασε το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ενώ «έχει πάει ήδη στη FIFA να κανονίσει μνημόνιο».

 

 

 

 

«Μεγάλος κερδισμένος ο Ολυμπιακός»

Συμπερασματικά ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου κατέληξε στο ότι ο Ολυμπιακός είναι κερδισμένος από την υπόθεση, καθώς «έχει στριμώξει τον ΠΑΟΚ στα σχοινιά. Τη στιγμή αυτή ο Ολυμπιακός είναι κατηγορούμενος και δεν ασχολείται κανένας με τη δίκη στο Εφετείο. Ο κύριος Μαρινάκης είναι στο απυρόβλητο. Εκκρεμεί η απόφαση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Ο Ολυμπιακός δημιουργεί αντιπερισπασμό και αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και την κυβέρνηση. Βάζει έντεχνα κατηγορούμενο τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, ενώ ο ίδιος είναι κατηγορούμενος. Στόχος του Ολυμπιακού είναι να εκτρέψει τον ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα».

Μάλιστα ανέφερε ότι, αν ο ΠΑΟΚ έχει υποπέσει σε παράπτωμα, πρόκειται για αθλητική παράβαση και όχι για ποινικό αδίκημα και κατέληξε ότι «δεν θα γίνει τίποτα στο τέλος».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης