Ο Ν. Παναγιωτόπουλος απαντά σχετικά με εμπιστευτικό έγγραφο του ΓΕΣ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022, 09:51
Ο Ν. Παναγιωτόπουλος απαντά σχετικά με εμπιστευτικό έγγραφο του ΓΕΣ

«Για την έκδοση και αποστολή εμπιστευτικού εγγράφου του ΓΕΣ προς τη Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τηρήθηκαν όλες οι προβλέψεις του Εθνικού Κανονισμού Ασφαλείας και του Διακλαδικού Κανονισμού Στρατιωτικής Αλληλογραφίας. Η διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών για ζητήματα που άπτονται επιχειρησιακών στοιχείων ή θεμάτων εθνικής ασφαλείας, όπως δυνατότητες συστημάτων, αποθέματα, τοποθεσίες ανάπτυξης μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων, κ.λπ. είναι μη αποδεκτή και προβληματίζει, τόσο την πολιτική όσο και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου με θέμα «Εμπιστευτικό έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Στρατού εκτίθεται στην τηλεόραση».

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων ανέπτυξε «έναν εύλογο προβληματισμό και απηύθυνα παραίνεση για μηδενική ροή τέτοιου είδους πληροφοριών», ενώ συμπλήρωσε ότι ήδη έχει καλέσει τα Γενικά Επιτελεία και έχει δώσει σαφείς κατευθυντήριες οδηγίες «να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης τυχόν τέτοιων φαινομένων, και σε περίπτωση που εντοπιστούν τέτοιες περιπτώσεις να μην αντιμετωπίζονται, πλέον, με όρους πειθαρχικού παραπτώματος, αλλά ποινικού, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον ισχύοντα Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022, 09:55