Το Μαξίμου έσπευσε να διαψεύσει την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας σχετικά με το «πάγωμα» των συζητήσεων και επαφών με την Άγκυρα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Είναι πρωτοφανές σε περιόδους έντασης το πρωθυπουργικό γραφείο να σπεύδει να διαψεύσει το υπουργείο Άμυνας για μια τέτοια σημαντική υπόθεση. Συγκεκριμένα το Μαξίμου ανακοίνωσε τη συνέχιση του διαλόγου σε στρατιωτικό επίπεδο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Νωρίτερα και σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, επικαλούμενη πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναφέρθηκε πως «παγώνουν» τα ΜΟΕ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επρόκειτο για κυβερνητική απόφαση που υλοποιείται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη στρατιωτική ένταση που προκαλείται από κύκλους της Άγκυρας και από την πίεση που προκαλείται από τις μεταναστευτικές ροές.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο αναμένεται συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των δύο χωρών.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρωτοφανή ανευθυνότητα» καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, σε σχέση με τη διαρροή περί «παγώματος» των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία.

«Παραμονή της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει “πάγωμα” των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, και λίγες ώρες αργότερα, από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται σε ΜΜΕ ότι το ΥΠΕΘΑ έχει μαύρα μεσάνυχτα και ότι τα ΜΟΕ συνεχίζονται κανονικά», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. «Αυτή δυστυχώς δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης» συμπεραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει πως «τα εθνικά θέματα και ιδίως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη χειρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τέτοια πρωτοφανή ανευθυνότητα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης