Έκκληση στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να πάρουν μέρος την Κυριακή στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής και αναδείξουν ξανά την παράταξη σε κυβερνητική δύναμη, απηύθυνε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα της προεκλογικής του συγκέντρωσης στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” της ΔΕΘ.

“Ελάτε στις 5 Δεκεμβρίου στις κάλπες. Ελάτε σε αυτή τη γιορτή Δημοκρατίας. Θέλουμε ένα Κίνημα που δεν θα είναι παρακολούθημα, που δεν θα είναι μικρό και βολικό για κάποιους άλλους, δεν θα είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί ρωτώντας αν θα πάτε με τον έναν ή με τον άλλον”, είπε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε: “Εμείς θέλουμε μια δημοκρατική παράταξη που θα καθορίζει η ίδια, ο ίδιος ο πολίτης τον στόχο, τον προορισμό, το πρόγραμμα το οποίο θα ανατρέψει τη σημερινή πολιτική συγκυρία και θα γίνει ξανά δύναμη κυβερνητική. Και από Δευτέρα να ξεκινήσουμε να φτιάξουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, μαζί με τις κοινωνικές δυνάμεις, με τους πολίτες της χώρας, να σηκώσουμε ξανά τον πράσινο ήλιο πάνω από την Ελλάδα. Μερικοί θεωρούν ότι είμαστε εύκολοι αντίπαλοι. Βιάστηκαν να μας ξεγράψουν, βιάστηκαν να βάλουν τελεία στο ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής. Είναι, βέβαια, για αυτούς μία βολική επιλογή, είναι η δικιά τους τελεία, αλλά όπου αυτοί βάζουν τελεία εμείς βάζουμε κόμμα και το κόμμα θα γίνει κίνημα ισχυρό δυναμικό, πλειοψηφούσα παράταξη στη χώρα”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Είμαστε δυνατοί μπορούμε να πάμε παντού να ενώσουμε όλους, να εμπνεύσουμε ξανά ο ένας τον άλλον, να ξαναβρεθούμε στους δρόμους της νίκης και της προοπτικής, να κάνουμε πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες του λαού μας. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει πολλά αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί να έχουμε σχέδιο. Αρκεί να έχουμε στρατηγικούς στόχους. Αρκεί να είμαστε ενωμένοι για την πατρίδα αλλά και για την ανθρωπότητα”, επισήμανε.

Καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και είπε πως σε έναν κόσμο αβεβαιότητας το Κίνημα Αλλαγής είναι η εγγύηση και η σταθερά.

Για τη Νέα Δημοκρατία σημείωσε ότι “διολισθαίνει σε παλιές πρακτικές της” και υπενθύμισε το σύνθημα “ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την πανδημία τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπισή της.

Κατηγόρησε τους πρώην πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα, ότι “δημαγώγησαν και θέλησαν να παίξουν την Ελλάδα στα ζάρια”, παρά το γεγονός, όπως σημείωσε, ότι ο ίδιος τους είχε ενημερώσει για την πραγματική κατάσταση.

Πριν την ομιλία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Γιώργος Παπανδρέου χρησιμοποίησε μια φράση του Γέρου της Δημοκρατίας και είπε: “Ενας άλλος Γεώργιος Παπανδρέου θα έλεγε: Αυτή δεν είναι συγκέντρωση, είναι γιορτή Δημοκρατίας”.

Στη διάρκεια της ομιλίας του έκανε αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Γιώργο Γεννηματά και τη Φώφη Γεννηματά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης