Το ακούσαμε και αυτό το «επιστημονικό μαργαριτάρι». Ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πώς η μετάδοση του Covid δεν γίνεται σε εσωτερικούς χώρους. Το Μετρό, τα λεωφορεία, τα αεροπλάνα, τα βαπόρια, οι κλειστές αίθουσες είναι covid free για τον αρμόδιο Υπουργό. Αυτά τα βαθυστόχαστα ειπώθηκαν διότι προφανώς τα πάντα λέγονται και γίνονται για να μην θιγούν οι τουρίστες και για να μην προκληθούν προβλήματα στον Τουρισμό.

Συγκεκριμένα λοιπόν, ο κ. Πλεύρης αναφερόμενος στη χρήση της μάσκας σημείωσε πως: «Υπάρχει σύσταση για τους χώρους με συνωστισμό» είπε αρχικά για να συμπληρώσει: «αυτή τη στιγμή η μετάδοση δεν γίνεται στους κλειστούς χώρους. Γίνεται κυρίως σε ανοικτούς χώρους και σε μικρότερες ηλικίες. Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα. Θα έχουμε πίεση στους απλούς δείκτες και αν χρειαστεί θα γίνουν παρεμβάσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζοντας αναφορικά με τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, ο κ. Πλεύρης συμπλήρωσε: «Υποχρεωτικότητα έχουμε στα ΜΜΜ αστικού τύπου που είναι χώρος μετάδοσης. Όσοι θέλουν μεγαλύτερη ασφάλεια κάνουν χρήση μάσκα». Ξέχασε βεβαίως να συμπληρώσει πώς οι τουρίστες δεν υποχρεούνται να ακολουθούν αυτά τα μέτρα.

Και κατέληξε αναφέροντας πως όλα τα μέτρα βρίσκονται σε αναστολή μέχρι και το Φθινόπωρο όταν και θα επανεξεταστούν ωστόσο: «Δεν είμαστε στην πρώτη φάση της πανδημίας, αλλά στη συνύπαρξη με τον ιό. Τα μέτρα πρέπει να είναι αναλογικά τα απολύτως απαραίτητα και όχι οριζόντια».

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης