Θέμα ημερών είναι πλέον η εμφάνιση του Αλέξη Γεωργούλη ενώπιον των Βελγικών Δικαστικών Αρχών καθώς πλέον μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας έχει ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να πάρει δικογραφία και στη συνέχεια να καταθέσει ως ύποπτος.

Πριν από λίγο η Ελληνίδα δικηγόρος του Σταματία Μαλλά δήλωσε για την σημερινή απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου: «Η εξέλιξη αυτή μας ικανοποιεί ιδιαίτερα καθώς οι ενέργειες που έγιναν από πλευράς μας για επιτάχυνση της διαδικασίας τελεσφόρησαν, και συνεπώς , μπορούμε να ελπίζουμε στην σύντομη κλήση του κ. Γεωργούλη από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να λάβει γνώση του συνόλου της δικογραφίας και να παρέχει εξηγήσεις. Υπενθυμίζω ότι μέχρι σήμερα τελεί σε πλήρη άγνοια για το περιεχόμενο της δικογραφίας και γνωρίζει μόνο για την ύπαρξη μιας καταγγελίας χωρίς ουδέποτε να έχει ενημερωθεί επισήμως από τις Αρχές. Σημειωτέον είναι ότι λόγω της σύμφωνης γνώμης του ίδιου του κυρίου Γεωργούλη, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του το συντομότερο, μια κατά κανόνα χρονοβόρα διαδικασία όπως είναι αυτή της άρσης της ασυλίας, συντμήθηκε αισθητά , γεγονός που αποτελεί ευτυχή εξέλιξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση μπορεί να «έτρεξε» πολύ γρήγορα για τα δεδομένα του Ευρωκοινοβουλίου αλλά -όπως αποκάλυψε η «Ζούγκλα»- «σερνόταν» από τον Ιανουάριο του 2020 φθάνοντας στον Γενικό Εισαγγελέα τον Ιούλιο του 2022 για να διαβιβαστεί στο Ευρωκοινοβούλιο 9 μήνες μετά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης