Προειδοποίηση του προέδρου της Αλβανίας για μεγάλο σεισμό με αναφορά στον Άκη Τσελέντη

Προειδοποίηση του προέδρου της Αλβανίας για μεγάλο σεισμό με αναφορά στον Άκη Τσελέντη

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές στην Αλβανία, καθώς ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα κάλεσε την κυβέρνηση να προετοιμαστεί για έναν καταστροφικό σεισμό, που πρόκειται να εκδηλωθεί σύντομα στη χώρα, όπως έχει προβλέψει, σύμφωνα με τον ίδιο, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

Αντίστοιχες προειδοποιήσεις έχουν λάβει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Έριον Μπράτσε και η υπουργός Άμυνας, Όλτα Τζάσκα.

«Ο σεισμολόγος Τσελέντης προειδοποιεί για έναν καταστροφικό σεισμό που αναμένεται να εκδηλωθεί στα Βαλκάνια και ο οποίος θα είναι 30 φορές πιο δυνατός από τον σεισμό που σημειώθηκε πρόσφατα στην Αθήνα. Η χώρα μας είναι η περισσότερο εκτεθειμένη σε έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους της Ευρώπης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Αλβανία απειλείται από αυτό το φυσικό φαινόμενο», αναφέρει στην επιστολή του ο Αλβανός Πρόεδρος, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Top Channel.

Το zougla.gr μίλησε με τον σεισμολόγο Άκη Τσελέντη, ο οποίος δηλώνει ότι δεν έχει προβλέψει σεισμό 30 φορές ισχυρότερο, αλλά προσπάθησε να εξηγήσει ότι μεταξύ ενός σεισμού 5 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αττική και ενός 6 βαθμών, η ενέργεια που απελευθερώνεται είναι 30 φορές μεγαλύτερη.

Ακούστε τι δήλωσε ο Άκης Τσελέντης στο zougla.gr

 

 

Διαβάστε επίσης: Διπλός σεισμός έπληξε την Αλβανία

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, 21:04