Προειδοποίηση του προέδρου της Αλβανίας για μεγάλο σεισμό με αναφορά στον Άκη Τσελέντη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, 20:49
Προειδοποίηση του προέδρου της Αλβανίας για μεγάλο σεισμό με αναφορά στον Άκη Τσελέντη

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές στην Αλβανία, καθώς ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα κάλεσε την κυβέρνηση να προετοιμαστεί για έναν καταστροφικό σεισμό, που πρόκειται να εκδηλωθεί σύντομα στη χώρα, όπως έχει προβλέψει, σύμφωνα με τον ίδιο, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

Αντίστοιχες προειδοποιήσεις έχουν λάβει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Έριον Μπράτσε και η υπουργός Άμυνας, Όλτα Τζάσκα.

«Ο σεισμολόγος Τσελέντης προειδοποιεί για έναν καταστροφικό σεισμό που αναμένεται να εκδηλωθεί στα Βαλκάνια και ο οποίος θα είναι 30 φορές πιο δυνατός από τον σεισμό που σημειώθηκε πρόσφατα στην Αθήνα. Η χώρα μας είναι η περισσότερο εκτεθειμένη σε έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους της Ευρώπης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Αλβανία απειλείται από αυτό το φυσικό φαινόμενο», αναφέρει στην επιστολή του ο Αλβανός Πρόεδρος, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Top Channel.

Το zougla.gr μίλησε με τον σεισμολόγο Άκη Τσελέντη, ο οποίος δηλώνει ότι δεν έχει προβλέψει σεισμό 30 φορές ισχυρότερο, αλλά προσπάθησε να εξηγήσει ότι μεταξύ ενός σεισμού 5 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αττική και ενός 6 βαθμών, η ενέργεια που απελευθερώνεται είναι 30 φορές μεγαλύτερη.

Ακούστε τι δήλωσε ο Άκης Τσελέντης στο zougla.gr

 

 

Διαβάστε επίσης: Διπλός σεισμός έπληξε την Αλβανία

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, 21:04