Χωρίς να δίνει συγκεκριμένα ονόματα, η ανακοίνωση από τις βελγικές αρχές κάνει λόγο για τέσσερις συλλήψεις, στο πλαίσιο των ερευνών για υπόθεση  διαφθοράς.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες «L’ Echo» και «Le Soir» η Εύα Καϊλή βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής όπως και οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι βαρύτατες και αφορούν σε συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με την Εύα Καϊλή συνελήφθησαν ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, και ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα που είναι λομπίστας στις Βρυξέλλες. Ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας της ευρωβουλευτή και ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), Λούκα Βιντσεντίνι. 

Η Εύα Καϊλή θα παραμείνει κρατούμενη στις Βρυξέλλες μέχρι να απολογηθεί, κάτι που πρέπει να γίνει εντός 48 ωρών. Σε διαφορετική περίπτωση θα αφεθεί ελεύθερη.  Ο δικαστής θα  κρίνει αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη υπό όρους μέχρι να γίνει η δίκη. Στο Βέλγιο η προφυλάκιση εφαρμόζεται μόνο για την περίπτωση που ο κατηγορούμενος θεωρείται ύποπτος φυγής. 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη «L’ Echo», τη σύλληψη της Εύας Καϊλή μετέδωσε και η «Le Soir» αλλά και το Γαλλικό Πρακτορείο. 

 

 

Οι αρχές του Βελγίου, στην ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο για «μεγάλη έρευνα από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

Όπως σημειώνεται «υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διαφθορά. Δύο αφέθησαν ελεύθεροι από τον ανακριτή.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 χθες το βράδυ.

Για το συμφέρον της έρευνας δεν θα δοθεί καμία περαιτέρω πληροφορία αυτή την στιγμή. Ο τύπος θα ενημερωθεί για τις νεότερες εξελίξεις αυτής της υπόθεσης με δελτίου τύπου».

Η ανακοίνωση:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης