Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος του εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε τον Αμερικανό ομόλογό του για τη συμπαράσταση στον ελληνικό λαό σε αυτές τις στιγμές πένθους, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συλλυπητήρια μηνύματα από υπουργούς Εξωτερικών για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευρύ κύμα διεθνούς συμπαράστασης στην Ελλάδα εκδηλώνεται για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Από το πρωί, υπουργοί Εξωτερικών σπεύδουν να τηλεφωνήσουν στον Έλληνα ομόλογό τους, για να εκφράσουν συλλυπητήρια για την απώλεια ζωών από το τραγικό δυστύχημα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας συνομίλησε τηλεφωνικά, κατά σειρά, όπως γνωστοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΥΠΕΞ, με τους υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, της Κροατίας Γκόρνταν Γκρλιτς, της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι, της Πορτογαλίας Ζοάο Γκόμεζ Κραβίνιο, της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι, της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, της Μεγάλης Βρετανίας Τζέιμς Κλέβερλι, της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ, του Ισραήλ Ελί Κοέν, της Κύπρου Κωνσταντίνου Κόμπου, της Ολλανδίας Βόπκε Χούκστρα, της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζάγεντ αλ Ναχίαν, του Παναμά Χαναΐνα Τεγουανέ Μενκόμο, των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Επίσης, συλλυπητήρια για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, εξέφρασαν τηλεφωνικά στον υπουργό Εξωτερικών, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός Άλμπιν Κούρτι, ο υπουργός Βιομηχανίας και Υψηλής Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Δρ Σουλτάν Αλ Τζάμπερ, η υφυπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τους ευχαρίστησε για τη συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης