ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος το πόρισμα της ΕΑΔ για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας «Άγιος Δημήτριος»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, 15:42
ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος το πόρισμα της ΕΑΔ για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας «Άγιος Δημήτριος»

«Όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, μέσα από την έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), για τις συνθήκες λειτουργίας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας «Άγιος Δημήτριος», εκθέτουν το κύρος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το κύρος του Κράτους στις δημόσιες δομές πρόνοιας», δήλωσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεανώ Φωτίου, σε συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Η κα Φωτίου χαρακτήρισε «κόλαφο» το πόρισμα της ΕΑΔ, σημειώνοντας ότι περιλαμβάνει αναφορές σε «πλήθος ατασθαλιών, παρανομιών, παραβάσεων». Ζήτησε δε απαντήσεις από την κυβέρνηση σχετικά με την ανανέωση της θητείας της προέδρου του Κέντρου, Βασιλικής Νάκου, λίγες μέρες πριν από τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της ΕΑΔ. Υπενθυμίζεται ότι σε συνέχεια της έκδοσης της έκθεσης ελέγχου της ΕΑΔ από το υπουργείο Εργασίας ζητήθηκε και ελήφθη η παραίτηση της κας Νάκου και των υπόλοιπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της δομής.

«Τον Νοέμβριο του 2022, ακόμη, το πόρισμα δεν έχει βγει από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, όμως έχει λήξει η τριετής θητεία της κυρίας Νάκου και τότε η αρμόδια υφυπουργός της την ανανεώνει για άλλα τρία χρόνια και μέσα σε τρεις μέρες βγαίνει το πόρισμα κόλαφος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας», είπε η κ. Φωτίου και σημείωσε πως «πρέπει να αποδείξει ο κύριος Μητσοτάκης ότι δεν κράτησε την κυρία Νάκου και ότι δεν είχε υψηλή προστασία, άρα ή δεν φταίει αυτός και άρα φταίει η αρμόδια υφυπουργός ή φταίει αυτός».

Σημείωσε ακόμη ότι λίγο μετά την αρχική τοποθέτηση της κας Νάκου στη διοίκηση της δομής (τον Νοέμβριο του 2019), ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με σειρά ερωτήσεων που κατέθεσαν βουλευτές του, ζήτησε από το υπουργείο Εργασίας απαντήσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα που είχαν να κάνουν με την οικονομική διαχείριση της δομής, το καθεστώς των προμηθειών και καταγγελίες από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων παιδιών ΑμεΑ που φιλοξενούνταν στη δομή.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, 15:42