Σχέδιο «προφυλακίσεων»  στην υπόθεση της Novartis το οποίο θα έμπαινε σε εφαρμογή , πριν από τις εκλογές,  αλλά  ουδέποτε τελικά εφαρμόστηκε   και αφορούσε  τρία κορυφαία πολιτικά πρόσωπα, κατήγγειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής ο οποίος ζήτησε να καταθέσει συμπληρωματικά στην έρευνα περί παρεμβάσεων στους  δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελή,  οι ….προεκλογικές προφυλακίσεις είχαν  στόχο τον  πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Αγγελής, καταθέτοντας στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου  Ευάγγελο Ζαχαρή,  υποστήριξε ότι το σχέδιο αυτό προκύπτει από συζητήσεις που είχε με την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την τότε Γενική Επιθεωρήτρια Μαρία Παπασπύρου, ενώ κατηγόρησε πως πίσω από αυτό βρισκόταν ο αποκαλούμενος  «Ρασπούτιν».  Εμφανίστηκε  μάλιστα πρόθυμος , προκειμένου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την αξιοπιστία των ισχυρισμών  του, να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση μαζί τους.

Η νέα αναφορά του κ. Αγγελή στον «Ρασπούτιν» είχε ως αποτέλεσμα να διαβιβαστεί στη Βουλή και η συμπληρωματική αυτή κατάθεσή  του, στην οποία δεν παρέλειψε για άλλη μία φορά να βάλλει κατά της Ελένης Τουλουπάκη, καταλογίζοντάς της όχι μόνο ανεπάρκεια αλλά και δόλο.

Ο κ. Αγγελής ισχυρίστηκε ότι η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς έδειχνε με τη συμπεριφορά της  ότι στηριζόταν στις πλάτες τρίτου, δηλαδή του «Ρασπούτιν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στο ποιος είναι ο «Ρασπούτιν», ο κ. Αγγελής , φέρεται να παρέπεμψε στην πρώην επιθεωρήτρια των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και τον πρώην υπουργό δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου που ξέρουν όπως είπε το όνομά του και του το είχαν πει.

Εξέφρασε μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, την απορία του στον κ. Ζαχαρή γιατί δεν έχει κληθεί ακόμη η κ. Δημητρίου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνάς του καθώς ήταν σε γνώση της όλα τα παραπάνω.

Και αφού κατακεραύνωσε  τους πάντες ο κ. Αγγελής εξέφρασε το παράπονο και την πικρία του για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν όλοι όσοι  αναφέρονταν στη συμπληρωματική του κατάθεση  τους οποίους, όπως είπε, εμπιστευόταν και  είχε στενότατη συνεργασία. «Νοιώθω ότι με πούλησαν, με πρόδωσαν και με έστυψαν άνθρωποι που εμπιστεύτηκα κι αυτό είναι κάτι που με πονάει πολύ», είπε, καταλήγοντας. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης